Kold Brygg
Moderator
Brygger på en BB30A selv og har lurt på dette selv. Har notert følgende.Flere ganger i starten av bryggekarrieren med BB30 og maltrør. Stolte på displayet i bryggeren. 65C på sensoren i bunn av kjelen og ved innmesk blir rundt 60-62C i mesken og en drøy utgjæring..
Under oppvarmingen til meskingen her viser temperaturen på bryggemaskin og manuelt termometer målt på toppen av vannet samme temperatur.
Under selve meskingen er forskjellen stor. Opp mot 5 grader i forskjell. Bryggemaskin viser her f.eks. 65 grader, mens manuelt termometer gjerne viser 60-61 grader på toppen. Har tenkt at temperaturen i mesteparten av mesken ligger rundt 63-64 grader. Men dette er jo kun spekulasjon, med kontinuerlig sirkulasjon virker 5 grader egentlig mye. Jeg ligger nå 3-4 grader over temperaturen jeg skal brygge på. I går skulle jeg brygge på 65 grader. Stilte maskinen inn på 67 grader, men hevet til 69 grader i løpet meskingen.