Hva slags eddik, og hvilke blandingsforhold? Eddikvann > klorin?
Hvis det er snakk om aspergillus niger - hvilket sjølsagt er vanskelig å si - så er den rimelig tolerant overfor lav pH: "able to grow in the pH range 1.4–9.8 and in the temperature range 6–47 °C [3]." https://www.google.com/search?q=asp...i19j0i19l7.8030j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8Husker ikke helt... sannsynligvis et par dL i en halvliter kaldt vann... Vanlig husholdningseddik...7%
Nja, det er flere typer IPA. De fleste tenker vel på noe amerikansk, og da er det typeriktig å tørrhumle. I en engelsk IPA kan man vel slippe unna med en dugelig mengde i flameout, hopstand eller WP, tror jeg.Er tørrhumling obligatorisk for en IPA, spesielt med tanke på typeriktighet?
Det er neppe noe å bekymre seg for. I store gjæringskar på tusenvisvis av liter er det nok et reelt problem, men kan ikke huske å ha hørt at hjemmebryggere har opplevd usmak fra autolyse.Hvor lenge kan et øl være i primary før man får problemer med autolyse?
Mange lageroppskrifter (uten tradisjonell overføring til secondary) har jo et gjæringsskjema på både 3 og 4 uker, så lenge du har temperaturkontroll eller stabil kjellertemperatur er det sannsynligvis bare bra om det blir stående lengre enn 2 uker. Men dersom du har planlagt å sette opp temperaturen for diacetyl-rest ville jeg ventet med det til du er tilbake.Hvor lenge kan et øl være i primary før man får problemer med autolyse?
Har lyst til å brygge over helga, men ferien min starter neste uke. I disse usikre tider vet jeg ikke når jeg kommer tilbake - kan bli alt mellom en og tre uker, dvs. at øl kan bli stående mellom 2 og 4 uker.
Vi snakker om en lys "lager" kaldtgjæra med Nottingham.
Dette er kanskje veldig off(side)topic, men på midten av 80tallet la jeg endel vi. Da farmor døde arvet jeg en dunk plommevin hun hadde satt engang under krigen, (men var ikke stukket om). Flasket den, og den smakte aldri brent gummi.Hvor lenge kan et øl være i primary før man får problemer med autolyse?
Har lyst til å brygge over helga, men ferien min starter neste uke. I disse usikre tider vet jeg ikke når jeg kommer tilbake - kan bli alt mellom en og tre uker, dvs. at øl kan bli stående mellom 2 og 4 uker.
Vi snakker om en lys "lager" kaldtgjæra med Nottingham.
Kaliumklorid.Er vel en løsning med pH 4 med Potassium Chloride (KCI). @Finn Berger lærte meg hva det heter på norsk, men har glemt det.
Du har sikkert hørt snakk om å "strø salt i såret". Og om dette ikke er natriumklorid (koksalt), så er det ganske intenst salte greier. Jeg har vel ikke lagt merke til at oppløsninga svir om jeg bare får den på huden, men jeg kan forestille meg at du ikke skal få den i ei lita rift.Takk folkens. Og da er det også meningen at den skal svi?
Rettelse: Svir virkelig ph på 4 så mye?
Sitron har pH 2.5, Cola har pH 2.3, så nei. Det er ikke pH'en som får det til å svi.Takk folkens. Og da er det også meningen at den skal svi?
Rettelse: Svir virkelig ph på 4 så mye?
Nei, tror du trenger 310 for å sette det opp automatisk. Men med wifi har du vel i det minste muligheten til å endre temperatur manuelt selv om du ikke er hjemme?Mulig jeg er teit nå, men går det ikke å sette ramping av temp automatisk på ITC 308 WIFI? På den jeg hadde før kunne jeg ha flere temp steg som trigget etter så og så mange timer.