Tråden for dumme spørsmål.

Petter Mandt

Norbrygg-medlem
Takk folkens. Og da er det også meningen at den skal svi?
Rettelse: Svir virkelig ph på 4 så mye?
Sitron har pH 2.5, Cola har pH 2.3, så nei. Det er ikke pH'en som får det til å svi.
Btw, du skriver at "Den tørker jo bare ut likevel". Den skal oppbevares i KCl løsningen, (mao ikke bare dyppes, og så legges tilbake i futteralet). Poenget med Lagringsvesken er at ioner ikke skal lekke ut fra proben, og da må den oppbevares i ett medium med (samme?) ioner.

Edit: Sjekket opp om jeg husket riktig; pH på Cola (Classic) oppgis litt forskjellig, fra 2.3 til 2.5. Fun fact: til sammenlikning har 5% eddik pH 2.5 - 2.7.
 
Sist redigert:

Steinar Huneide

Norbrygg-medlem
Mulig jeg er teit nå, men går det ikke å sette ramping av temp automatisk på ITC 308 WIFI? På den jeg hadde før kunne jeg ha flere temp steg som trigget etter så og så mange timer.
 

Jørgen O

Fylkesstyre
Sentralstyre
Mulig jeg er teit nå, men går det ikke å sette ramping av temp automatisk på ITC 308 WIFI? På den jeg hadde før kunne jeg ha flere temp steg som trigget etter så og så mange timer.
Nei, tror du trenger 310 for å sette det opp automatisk. Men med wifi har du vel i det minste muligheten til å endre temperatur manuelt selv om du ikke er hjemme?
 

Steinar Huneide

Norbrygg-medlem
Nei, 308 er uten automatiske steg, 310 med.
Jaggu, du har rett. Da er det bare jeg som roter, sjekka mailen og den het 310 den jeg kjøpte første gangen ja. Steike.. :rolleyes:
Velvel, får se hvor irritert jeg blir på å rampe manuelt eller om jeg syns det er ok, men tror denne blir solgt videre..
 

-Tormod-

Norbrygg-medlem
Satte en gjærstarter for en uke siden og ting har kommet i veien for brygging siden. Tenkte å brygge til helga og planen var å dekantere og gi den en liten oppvarmingsrunde med en boks vørterøl. Hvor lenge bør den stå og bør jeg bruke gjærnæring i vørteren selv om starteren fikk gjærnæring?
 

Petter Mandt

Norbrygg-medlem
Satte en gjærstarter for en uke siden og ting har kommet i veien for brygging siden. Tenkte å brygge til helga og planen var å dekantere og gi den en liten oppvarmingsrunde med en boks vørterøl. Hvor lenge bør den stå og bør jeg bruke gjærnæring i vørteren selv om starteren fikk gjærnæring?
Har lest forskning som antyder at starteren har godt av å hvile litt under en uke i kjøleskap. Setter du en vitalitetsstarter på den i tillegg (vørterøl) vil jeg tro den treffer bakken løpende. Tror neppe mer næring er nødvendig, (anter dette ikke er kveik/saison).
 

-Tormod-

Norbrygg-medlem
Har lest forskning som antyder at starteren har godt av å hvile litt under en uke i kjøleskap. Setter du en vitalitetsstarter på den i tillegg (vørterøl) vil jeg tro den treffer bakken løpende. Tror neppe mer næring er nødvendig, (anter dette ikke er kveik/saison).
Du mener vørterøl når den nærmer seg to uker (si 11dager) gjør vondt værre? det er en lallemand køln.
 

Petter Mandt

Norbrygg-medlem
Du mener vørterøl når den nærmer seg to uker (si 11dager) gjør vondt værre? det er en lallemand køln.
Nei.
Gir du den en værterøl noen timer før du pitcher, så vekker du den til liv. Det blir frokost for gjæren. Dog er det nok ikke strengt tatt nødvendig. 2 uker er ikke så mye hvis den har stått i kjøleskap.
Men gjør det enklere neste gang; lallemand köln er tørrgjær; bare strø den på toppen i gjæringskaret, (det er det produsent anbefaler).
(alt: kan du røre den ut i kokt&nedkjølt vann, men det er ikke såå viktig)
 

DagHelge

Norbrygg-medlem
Tenkte å forsøke oss på en kopi..klone av lervig orange velvet. Ingen oppskrifter her så langt vi kan se. Tenkte å koke konsentrert mandarinsaft i saftkokeren og tilsette konsentratet på samme måte som .... aner egentlig ikke. Noen med gode råd
 
Topp