I beg to differ... I teorien har du selvsagt helt rett, men praksis viser at det funker... Sjekka akkurat loggen min og ser at de 10 siste batchene med Kølsch gjæret slik samt et tilsvarende antall pilsnerbatcher endte på 1.008-10.Du kommer ikke i nærheten av å få gitt nok oksygen på den måten der, sjøl om det er bedre enn ikke å gjøre noe.
Jeg skal vel være forsiktig med å si at noe jeg ikke har prøvd sjøl, ikke vil funke. Men i teorien i alle fall, så får du her gjær som starter jobben uten tilstrekkelige lagre av cellemembranråstoff (steroler), og dermed skal de få - igjen i teorien - trøbbel med å gjære ølet skikkelig ut. Og de vil være i dårlig stand til å gå løs på en ny jobb.
Jeg hadde nok ikke prøvd å gjøre det der. Kanskje det går bra, men jeg hadde enten skaffa meg oksygeneringsutstyr, eller spandert ny tørrgjær til hvert brygg.
Har forøvrig oksygeneringsutstyr og bruker det på "tyngre" øl....