Kold Brygg
Moderator
Takk for svar begge to. Leste litt gamle tråder om emnet på forumet etter jeg hadde postet.
Konkluderte med at det bør gå fint. Det virker som ca 1/3 av gjærkaka kan brukes og da helst delen i midten, men ikke skrap bunnen hvor flest døde celler ligger.
Har ikke magnetrører slik at dette gjøres enkelt, direkte pitching fra gjærkaka.
Regner med OG på 1.046-1.050. 2 pakker Lallemand Köln på 25 liter bør vel være ok. Har ikke ekstern oksygen, ved tapping fra kjele bruker jeg en sil (se bilde) som sprer vørteren og jeg håper å hjelpe med å blande inn oksygen. Bør jeg riste i tillegg? Er åpen fermentering (ved å la lokket ligge laust på) et alternativ for en kölsch?

Konkluderte med at det bør gå fint. Det virker som ca 1/3 av gjærkaka kan brukes og da helst delen i midten, men ikke skrap bunnen hvor flest døde celler ligger.
Har ikke magnetrører slik at dette gjøres enkelt, direkte pitching fra gjærkaka.
Regner med OG på 1.046-1.050. 2 pakker Lallemand Köln på 25 liter bør vel være ok. Har ikke ekstern oksygen, ved tapping fra kjele bruker jeg en sil (se bilde) som sprer vørteren og jeg håper å hjelpe med å blande inn oksygen. Bør jeg riste i tillegg? Er åpen fermentering (ved å la lokket ligge laust på) et alternativ for en kölsch?
