Regner med at det er juli du mener, og jeg ville nok målt SG både 16. og 19.Hei jeg satt en mangrove ipa 5 juni og var 10.44. Tørrhumla 12 juni sg var 10.14. Skal jeg sjekke fg 17 juni eller 19juni?
Og for øvrig: Meld deg inn i Norbrygg! Det gjør livet bedre!Mente juli da sjekker jeg 16 og 19 juli![]()
Er jeg medlem nå?Og for øvrig: Meld deg inn i Norbrygg! Det gjør livet bedre!![]()
JaEr jeg medlem nå?
Det kan det helt sikkertDet ble plutselig ferietur på meg. Ser ut at den amber alen jeg har til gjæring på 19.5 grader kan få nesten 4 uker i gjæringskaret før jeg kan få flasket den.
Kan dette gå bra?
Reglene har vel vært ganske like de siste årene, så les reglene for 2020. Det anbefales å ha 3 flasker i reserve, dvs. totalt 5 flasker.Til flaskekonkurranser ser jeg at kun 0.5L er lov nå. Pleier å tappe på 0.33L, men ser at det kan være greit å ha noen flasker med 0.5L, om konkurranse skulle bli aktuelt. Til NM er det vel i første omgang 2 flasker som sendes inn. Hvor mange ekstra må jeg ha tilgjengelig? Ikke at jeg tror det er nødvendig, men om jeg skulle være heldig er det for dumt å ikke kunne være med videre fordi jeg har for lite flasker.
Hva er gjengs for andre konkurranser i Norbrygg 2x0.5L, noe ekstra her også?
Savner for øvrig info om NM 2021 på hjemmesiden og forumet. Det ble vel lagt ut noe en annen plass (antakelig facebook?).
Og for all del, ta høyde for at du kan trenge disse flaskene selv om du ikke har tro på det i utgangspunktet. Been there, done that, med null flaskers margin å gå på.Reglene har vel vært ganske like de siste årene, så les reglene for 2020. Det anbefales å ha 3 flasker i reserve, dvs. totalt 5 flasker.
Hvor bør jeg starte?
Du trenger en kjele som er stor nok, og et gjæringskar + en del småtteri. Det hele blir enklere om dere ikke brygger mer enn 10-12 liter. Da trenger du egentlig ikke mer enn kjelen, som helst bør væe på 20 liter, og en meskepose, så kan du brygge med den teknikken som kalles BIAB (Brew In A Bag), som i prinsippet er det samme som å trakte te.Hei folkens
Svigers har spurt meg om å brygge øl sammen med han, vi har snakket om det i flere år, men det ble liksom aldri noe av. Nå er det dessverre sånn at han har fått kreft, og utsiktene er dårlig.
Så jeg hadde tenkt at vi kunne lage noe sammen. Tror han hadde blitt veldig glad.
Problemet er jo at jeg er jo grønn som det kommer.
Hvor bør jeg starte?
Jeg har en tom fryser, som ikke brukes, ellers er det minimalt med utstyr.
Tenker jeg trenger en sånn sammen med en heatpad?
Takker for all hjelp og god sommer.
Ja, men jeg foretrekker ITC-310 som er manuell og som du kan sette temperatur ramping på. Wifi versjonen må du justere selv for å ha steg i gjæringstemperaturen. Kanskje bare en vanesak, men jeg liker å tilsette gjæren i vørteren en grad eller to lavere enn gjæringstemperaturen jeg ønsker å kjøre.For å holde en jevn temperatur. Er det ok å sette gjæringskaret i fryseren og koble fryseren og en heatpad til denne?
Omstikkingskar er for å mikse inn sukkerlake eller vørter i ferdig gjæret øl, slik at gjæra får meir mat og vil danne CO2 i en lukket beholder. Dette behøver du ikke hvis du går for fatpakken, da tapper du rett fra gjæringsbøtta til fatet sin øl-kobling med slange og lukket sløyfe tilbake til pakning i lokket.Omstillingskar, hva er det, er det for å ta ut ølen av gjæringskaret, før det blir tappet på flasker fra omstillingskaret?
Det er både enklest og billigst. Og med ei ordentlig gjær (superviktig..) så blir produktet også ganske bra. Man må et par knepp opp på kunnskap, tid og utstyr for å brygge med korn og koking.Hei og takk for svar begge, for meg virker det som ekstrakt brygging er noe vi kan starte med først, før vi går over til allgrain og BIAB, det er greit å starte enkelt virker det som.
Den videoen der er også fin ja.Svarer meg selv, det var det ja