Dette er kanskje veldig off(side)topic, men på midten av 80tallet la jeg endel vi. Da farmor døde arvet jeg en dunk plommevin hun hadde satt engang under krigen, (men var ikke stukket om). Flasket den, og den smakte aldri brent gummi.Hvor lenge kan et øl være i primary før man får problemer med autolyse?
Har lyst til å brygge over helga, men ferien min starter neste uke. I disse usikre tider vet jeg ikke når jeg kommer tilbake - kan bli alt mellom en og tre uker, dvs. at øl kan bli stående mellom 2 og 4 uker.
Vi snakker om en lys "lager" kaldtgjæra med Nottingham.
KaliumkloridEr vel en løsning med pH 4 med Potassium Chloride (KCI). @Finn Berger lærte meg hva det heter på norsk, men har glemt det.
Du har sikkert hørt snakk om å "strø salt i såret"Takk folkens. Og da er det også meningen at den skal svi?
Rettelse: Svir virkelig ph på 4 så mye?
Sitron har pH 2.5, Cola har pH 2.3, så nei. Det er ikke pH'en som får det til å svi.Takk folkens. Og da er det også meningen at den skal svi?
Rettelse: Svir virkelig ph på 4 så mye?
Nei, tror du trenger 310 for å sette det opp automatisk. Men med wifi har du vel i det minste muligheten til å endre temperatur manuelt selv om du ikke er hjemme?Mulig jeg er teit nå, men går det ikke å sette ramping av temp automatisk på ITC 308 WIFI? På den jeg hadde før kunne jeg ha flere temp steg som trigget etter så og så mange timer.
Hm. Dumt at de tar bort funksjonalitet når begge heter 308. Lurte meg litt der da.Nei, tror du trenger 310 for å sette det opp automatisk. Men med wifi har du vel i det minste muligheten til å endre temperatur manuelt selv om du ikke er hjemme?
Nei, 308 er uten automatiske steg, 310 med.Hm. Dumt at de tar bort funksjonalitet når begge heter 308. Lurte meg litt der da.
Jaggu, du har rett. Da er det bare jeg som roter, sjekka mailen og den het 310 den jeg kjøpte første gangen ja. Steike..Nei, 308 er uten automatiske steg, 310 med.
Har lest forskning som antyder at starteren har godt av å hvile litt under en uke i kjøleskap. Setter du en vitalitetsstarter på den i tillegg (vørterøl) vil jeg tro den treffer bakken løpende. Tror neppe mer næring er nødvendig, (anter dette ikke er kveik/saison).Satte en gjærstarter for en uke siden og ting har kommet i veien for brygging siden. Tenkte å brygge til helga og planen var å dekantere og gi den en liten oppvarmingsrunde med en boks vørterøl. Hvor lenge bør den stå og bør jeg bruke gjærnæring i vørteren selv om starteren fikk gjærnæring?
Du mener vørterøl når den nærmer seg to uker (si 11dager) gjør vondt værre? det er en lallemand køln.Har lest forskning som antyder at starteren har godt av å hvile litt under en uke i kjøleskap. Setter du en vitalitetsstarter på den i tillegg (vørterøl) vil jeg tro den treffer bakken løpende. Tror neppe mer næring er nødvendig, (anter dette ikke er kveik/saison).
Nei.Du mener vørterøl når den nærmer seg to uker (si 11dager) gjør vondt værre? det er en lallemand køln.
Jeg har ikke merket at den svir så voldsomt, men jeg kan bekrefte at den smaker VELDIG, VELDIG salt... Ikke spør hvordan jeg vet det...Takk folkens. Og da er det også meningen at den skal svi?
Rettelse: Svir virkelig ph på 4 så mye?