Mener jeg har det fra en Master Brewers podcast, og/eller en Milk The Funk podcast. Intervju med noen amerikanske bryggere (fra bryggerier) som spesialiserte seg på saison brygg. Mye det samme som i denne:
Understand and avoid the dreaded “Saison Stall”!
bisonbrew.com
Mener også at det var en forsker som drev med gen-sekvensiering, og hadde sett på STA1, og forutsetningene for at den uttrykker seg, som forklarte dette. Kan det ha vært siste Brulabs podcasten? Beklager at jeg ikke kan være mer presis.
Men jeg ser at det er mange som argumenterer ... for at det er trykket. Fra Gjæringslåsen. Hva er psi for 2 cm vann, (vannlås)? Greit at saison er toppfermenterende, men det foregår jo noe under de første 2 cm nedover i bøtta også (selv om man har åpen fermentering).
Men, selvsagt, det kan jo være at Dupoint gjæren avviker spesielt, og kun gjører i topplaget, (lavt trykk). Det jeg hørte diskutert gjaldt saisongjær spesielt, (STA1 ekspressiv).