Tråden for dumme spørsmål.

Påvirker Antioxin i mesk ph eller andre mineraltilsetninger? Prøver i mesk for første gang nå
I Brewfather ser det ikke ut som det påvirker mengde av andre tilsetninger...
 
Ser ut som ph ble litt høyere enn forventet, men det er sikkert min skyld :)
Trur jeg ville stole mer på deg enn på hukommelsen min:p.

Nja, forresten. Hukommelsen er kanskje OK. Det var visst dette jeg hadde lest: http://forum.germanbrewing.net/viewtopic.php?t=641#p7805 Her er det et par stykker som opplever lavere pH.

Nå driver ikke jeg og beregner pH, jeg har en sånn ganske god omtrentlig følelse for hva som trengs. Så da jeg brukte det, ville jeg antakelig ikke lagt merke til at jeg fikk litt lavere pH.
 
Hvis jeg fukter maltet før kverning, går det da greit å kverne en dag eller to før brygging?
Jeg er ikke enig med @Holmentoppen der. Det er en ganske liten mengde vann vi snakker om (1 dl fordelt på 5 kg).

Kai Troester sier det samme: "Can conditioned malt be crushed the night before brewing?: Yes it can. The added moisture is not enough to cause spoilage." (https://braukaiser.com/wiki/index.php/Malt_Conditioning)

Jeg fukter alltid maltet før kverning, men har ikke prøvd å la det ligge. Men det virker på ingen måte fuktig - eller fuktigere enn tørrkverna malt - så jeg hadde altså ikke hatt betenkeligheter med å lagre det.
 
Jeg er ikke enig med @Holmentoppen der. Det er en ganske liten mengde vann vi snakker om (1 dl fordelt på 5 kg).

Kai Troester sier det samme: "Can conditioned malt be crushed the night before brewing?: Yes it can. The added moisture is not enough to cause spoilage." (https://braukaiser.com/wiki/index.php/Malt_Conditioning)

Jeg fukter alltid maltet før kverning, men har ikke prøvd å la det ligge. Men det virker på ingen måte fuktig - eller fuktigere enn tørrkverna malt - så jeg hadde altså ikke hatt betenkeligheter med å lagre det.
Jeg fukter ikke maltet, så har skal ikke være påståelig.

Men en kjapp risiko/nytte analyse viser at en betydelig risiko (ødelagt malt) satt opp mot en minimal nytte (mindre støv) borger for at man ikke bør ta sjansen (selv om risikoen vurderes som lav) ;) Ja, jeg kommer fra en famile av forsikringsfolk.
 
Grunnen til at jeg spurte er at jeg satte en gjærstarter på onsdag med tanke på å brygge på søndag. Den har faktisk fortsatt krausen, men den må nesten være ferdig i ettermiddag. Den eneste dagen jeg i utgangspunktet kunne fått til brygging denne uken er i morgen, og da kun hvis meskevannet er varmt når jeg kommer fra jobb slik at det kan meske under middagen.
Da må jeg med andre ord kverne i dag. Har ikke fuktet før, men det virker såpass lurt at jeg vil prøve det.
 
Grunnen til at jeg spurte er at jeg satte en gjærstarter på onsdag med tanke på å brygge på søndag. Den har faktisk fortsatt krausen, men den må nesten være ferdig i ettermiddag. Den eneste dagen jeg i utgangspunktet kunne fått til brygging denne uken er i morgen, og da kun hvis meskevannet er varmt når jeg kommer fra jobb slik at det kan meske under middagen.
Da må jeg med andre ord kverne i dag. Har ikke fuktet før, men det virker såpass lurt at jeg vil prøve det.
Hvordan har du stilt mølla? Jeg har gått ned til 0,9 mm med fukta malt, fra 2,1 med tørt. Og har nok fått litt bedre utbytte som følge av det.

Hvis du har litt problemer med å få mølla til å ta tak i maltet når du starter kverninga, bør du ha en neve tørr malt som du kjører i først. Fukta malt er antakelig glattere, slik at kverna har vanskeligere får å gripe tak i den. Men når du først er i gang, er det ikke noe problem.
 
Grunnen til at jeg spurte er at jeg satte en gjærstarter på onsdag med tanke på å brygge på søndag. Den har faktisk fortsatt krausen, men den må nesten være ferdig i ettermiddag. Den eneste dagen jeg i utgangspunktet kunne fått til brygging denne uken er i morgen, og da kun hvis meskevannet er varmt når jeg kommer fra jobb slik at det kan meske under middagen.
Da må jeg med andre ord kverne i dag. Har ikke fuktet før, men det virker såpass lurt at jeg vil prøve det.
Dersom @Finn Berger sitt forslag ikke fungerer. Kjør gjennom 2 ganger. Første gang med ca 1,5 mm åpning. Andre gang på 0.9 mm.

Hadde problemer med å få mølla til å ta før jeg begynte med denne metoden. Dette fungerer hver gang uten problemer.
 
Jeg har fuktet og kværnet kvelden før bryggedag endel ganger.
Kan ikke si jeg merket usmak pga det.
Men jeg likte det ikke og har derfor sluttet å fukte.
 
Et dumt spørsmål om øl, men ikke brygging: For litt over et år sia hadde jeg corona, og alt av smaks- og luktesans tok kvelden. Nå har jeg fått omikron i hus, og må vel regne med en runde sjøl, på tross av et par doser vaksine etter sjukdom. Noen som har erfaring og veit om jeg burde passe på å smake det jeg vil smake nå, før det slår inn?
 
Hvordan har du stilt mølla? Jeg har gått ned til 0,9 mm med fukta malt, fra 2,1 med tørt. Og har nok fått litt bedre utbytte som følge av det.

Hvis du har litt problemer med å få mølla til å ta tak i maltet når du starter kverninga, bør du ha en neve tørr malt som du kjører i først. Fukta malt er antakelig glattere, slik at kverna har vanskeligere får å gripe tak i den. Men når du først er i gang, er det ikke noe problem.
Jeg har nå stilt den på 0.9, mølla mi har AWD så tror det skal hå greit.

Gjæren min er fortsatt ikke ferdig, så det blir nok ikke før til helgen uansett.
 
Et dumt spørsmål om øl, men ikke brygging: For litt over et år sia hadde jeg corona, og alt av smaks- og luktesans tok kvelden. Nå har jeg fått omikron i hus, og må vel regne med en runde sjøl, på tross av et par doser vaksine etter sjukdom. Noen som har erfaring og veit om jeg burde passe på å smake det jeg vil smake nå, før det slår inn?
Guttungen lå flat forrige søndag, og det viste seg å være Covid (vet ikke hvilken variant, men antagelig omikron gitt smittebildet i Oslo). Men ingen andre i familien ble smittet. Har imidlertid fått med meg at noen beholder smak og luktesans, guttungen sa den var dårlig i noen dager … -
 
Tilbake
Topp