Tråden for dumme spørsmål.

Morten Sannerud

Norbrygg-medlem
Noen med erfaring med Nugget som bitterhumle? Magnum har vært min "go-to", men var ikke på salget til Brewshop så da kjøpte jeg en halvkilo Nugget. Internett sier den er substitute for Magnum og Colombus.
Brukte den i en periode, men likte den ikke - og var for gjerrig til å kaste den… :rolleyes: Den tilfører, etter min mening, en krydret smak - som sikkert er fin for noen. Neste gang jeg skal ha en nøytral bitterhumle blir det Magnum
 

PRR

 
Holder det med duotight tilbakeslagsventil rett etter co2 flaska eller burde man ha dette til alle grenene som går til de forskjellige fatene?
 

Brynsj

Norbrygg-medlem
Mulig dumt spørsmål, i alle fall idiotisk patent:
kobling.jpg
Hvordan demontere gasskoblingen til snub nose?
Den trenger rengjøring etter voldsom gjæring i siste runde, men det er umulig å få mothold på en RUND?! fals:mad:
Ølkoblingen er demontert og vask var på sin plass, mye guff i koblingen.
 

erikraude

Norbrygg-medlem
Mulig dumt spørsmål, i alle fall idiotisk patent:
Vis vedlegget 61058
Hvordan demontere gasskoblingen til snub nose?
Den trenger rengjøring etter voldsom gjæring i siste runde, men det er umulig å få mothold på en RUND?! fals:mad:
Ølkoblingen er demontert og vask var på sin plass, mye guff i koblingen.
Vannpumpetang og mye kraft? Enig i at patentet er håpløst.
 

BryggePer

Norbrygg-medlem
Jeg har noen hull i kjelene mine som jeg ønsker å plugge. Hadde tenkt å kjøpe plugger hos Scandinavian brew, men de har blitt grossist ved årsskiftet.

Forslag på hvor jeg kan finne gode plugger ?
 

Kold Brygg

Moderator
Brygget en Wit som ble mislykket grunnet for høy utgjæring 1.002 smakte på den i dag. Drikkbar, men ikke spesielt god.

Er det noen som har klart å redde slikt øl? Evt hvordan?
Brett? Tilsette frukt f.eks passonsfrukt eller bringebær. Evt noe annet.
 

Finn Berger

Moderator
Brygget en Wit som ble mislykket grunnet for høy utgjæring 1.002 smakte på den i dag. Drikkbar, men ikke spesielt god.

Er det noen som har klart å redde slikt øl? Evt hvordan?
Brett? Tilsette frukt f.eks passonsfrukt eller bringebær. Evt noe annet.
Det er vel ikke nok næring igjen for brett.

Generelt er det vel sånn at om det ikke er godt, blir det ikke godt uansett hva du gjør?
 

Jørgen O

Fylkesstyre
Sentralstyre
Brygget en Wit som ble mislykket grunnet for høy utgjæring 1.002 smakte på den i dag. Drikkbar, men ikke spesielt god.

Er det noen som har klart å redde slikt øl? Evt hvordan?
Brett? Tilsette frukt f.eks passonsfrukt eller bringebær. Evt noe annet.
Tørrhumle og bittelitt laktose?
 

Finn Berger

Moderator
eikeflis i cider: er det noen som har testet og vil dele fremgangsmåten? Mengde/tid/forarbeid/suksess?
Det er nok mange måter å gjøre det på. Jeg har brukt "te" på eikeflis:

Til 25 liter: 1,75 dl fransk mellomrøstet eikeflis i et reint og desinfisert syltetøyglass. Kok opp vann, hell på glasset (ca. 80 grader). La det stå over natta.

Har brukt dette til å lage "fatpreg" på lyst lagerøl, også. Synes det blir veldig godt.
 

Amarillo

Norbrygg-medlem
Tror heller jeg tørrhumler med bringebær om jeg gjør noe sånn. Er jo altfor sterkt også.

Laktose var en god ide, kanskje. Har en kg jeg ikke aner hvordan jeg skal bruke.

Hva er litt til 25L? 300g?
Da bllir den vel enda sterkere og neppe noe søtere etter at gjæra har spist opp sukkeret i bringebæra i tillegg.
 

Kold Brygg

Moderator
Da bllir den vel enda sterkere og neppe noe søtere etter at gjæra har spist opp sukkeret i bringebæra i tillegg.
SG ved siste måling var 1.002, blir ikke overrasket om det ender på 1.000.

Bringebær hadde en sg på 1.040 siste jeg målte. Det er lavere enn 1.054 som det var på ølet. Det er en del væske i denne slik at jeg tror totalen blir litt lavere. Laktose må jo kokes i væske slik at, den totale væskemengden bør dra ned ABV. Bringebær synes jeg gir en søtlig sødme, selv utgjæret.
 

Petter Mandt

Norbrygg-medlem
SG ved siste måling var 1.002, blir ikke overrasket om det ender på 1.000.

Bringebær hadde en sg på 1.040 siste jeg målte. Det er lavere enn 1.054 som det var på ølet. Det er en del væske i denne slik at jeg tror totalen blir litt lavere. Laktose må jo kokes i væske slik at, den totale væskemengden bør dra ned ABV. Bringebær synes jeg gir en søtlig sødme, selv utgjæret.
Kjør på med bringebær, det blir digg. Men ikke la det ligge for lenge (om du bruker hele bær), det trekkes ut tanniner fra skinnet som gir en ubehagelig beskhet. Jeg ville most bærene, og gitt det en mnd.
Brett kan renske opp turbiditet, hvis du vil ha klart øl. Du kan jo kjøre på med litt maltodekstrin (brew body) så brett’n får noe å feste på, så vil den etterhvert gomle videre på annet den finner. Hvis du vil gi den tid til å utvikle litt funk. Roeselaire, eller suburban brett, (lettere å oppdrive), passer bra med rød frukt.
Skal du bruke lys («fleshy») frukt, er Where da Funk (Omega) fin, gir masse fersken, mango, tropisk.
 

Kold Brygg

Moderator
Kjør på med bringebær, det blir digg. Men ikke la det ligge for lenge (om du bruker hele bær), det trekkes ut tanniner fra skinnet som gir en ubehagelig beskhet. Jeg ville most bærene, og gitt det en mnd.
Det ble ikke bringebær, Coop hadde fryste skogsbær til 50% og gjerrigknarken tok overhånd. Kjøpte vel 3 kg av disse.

Ville Blåbær 30%, Bjørnebær 25%, Rips 20%, Bringebær 15% og Solbær 10%.

De gangene jeg har brukt bær har jeg plassert de i et par store humle poser, spritet hendene godt og most i et omstikingskar.

Brett kan renske opp turbiditet, hvis du vil ha klart øl. Du kan jo kjøre på med litt maltodekstrin (brew body) så brett’n får noe å feste på, så vil den etterhvert gomle videre på annet den finner. Hvis du vil gi den tid til å utvikle litt funk.
Må sjekke om den lokale pusheren har maltodekstrin. Antar det skal kokes og tilsettes omstikingskar.

Hvor lang tid? Håper dette kan stå på et standard plastkar.

Roeselaire, eller suburban brett, (lettere å oppdrive), passer bra med rød frukt.
Blir ikke rødere enn de jeg har kjøpt.

Petit har ikke. Kun strømmen som har denne nå? Eller finnes andre varianter?
Hva er fermentis sin?
 
Topp