Merkelig om portern skal påvirke pilsen .Fortsatt mye skum i pilsen. Mistenker noe kan være stuck i gass-portern. Bare for å utelukke det kan det være en ide å blåse CO2 igjennom stigerøret ?
Sammen med en Carb cap tee så kan man jo også purge humlaKult lokk. Laget meg en PET-hun til PET-hun for fylling av humle i Fermzilla.
Lett co2 trykk mens jeg kobler av/på
Vis vedlegget 61338
Er ikke det ytterste laget fjerna på fullkornris, tru? Mener å ha lest det. Jeg sitter i alle fall ikke med noen opplevelse av å tygge kli om jeg lager risengrynsgrøt på fullkornsris.Har noen testet denne:
Vis vedlegget 61429
i mesken? Parboiled, (så kan vel brukes som flaket ris), og vil ikke fullkorndelen fjerne behovet for rice hulls? Det er hvertfall mer fiber. Billigere enn å kjøpe flaket ris.
Btw: Rema1000 sin corn flakes har kun 0.3% salt, (Kellogs har 1%), så kan jo brukes som erstatning til flaket mais. Inneholder sukker også, men begge kan jo legges til som salt/sukkertilsetning.
Am light lager, Peroni, cream ale ….Hvis man ikke bare bruker vanlig sukker, da, (meningene er vel delte om effekt på smak).
Fullkornris er ris hvor klien ("bran") ikke er fjernet helt, (den er enkeltpolert). Hvit ris er dobbeltpolert, og mesteparten av fiberlaget er "slipt" bort. "Rice hulls/husks" er det ytterste laget. Klien inneholder mye mineraler osv. Jeg tror at det er det ytterste delen av klien, (kalles "agnet" på norsk) som man bruker i mesken (som "rice husk"). Men indre delen av klien er også fiberrik, og det er derfor jeg tenker den kan bidra til å redusere "gumming".Er ikke det ytterste laget fjerna på fullkornris, tru? Mener å ha lest det. Jeg sitter i alle fall ikke med noen opplevelse av å tygge kli om jeg lager risengrynsgrøt på fullkornsris.
Det inneholder vel en del beta-glucan, og det bidrar jo til å øke viskositeten (gumming). Så jeg mistenker at dette faktisk kan øke et problem med viskositet mer enn det løser det. Men dette er rein gjetning.Fullkornris er ris hvor klien ("bran") ikke er fjernet helt, (den er enkeltpolert). Hvit ris er dobbeltpolert, og mesteparten av fiberlaget er "slipt" bort. "Rice hulls/husks" er det ytterste laget. Klien inneholder mye mineraler osv. Jeg tror at det er det ytterste delen av klien, (kalles "agnet" på norsk) som man bruker i mesken (som "rice husk"). Men indre delen av klien er også fiberrik, og det er derfor jeg tenker den kan bidra til å redusere "gumming".
Er det ikke bare å dytte det litt hardt på?Dumt og dumt spørsmål... Men føler meg dum! Kom frem til påskehytta med et fat, men har tatt med to ball lock ut, altså de grå til CO2. Har googlet i minst 9 minutter nå, men finner ikke svar. Går det an å konvertere ball lock in til ball lock out? Hadde vært stas!
God påske!
Å få de på er ikke problemet, det er å få de av, nå skal ikke jeg gå 100% god for dette, men mener at å sette svart på gas posten er skikkelig vanskelig å få av, mens grå går greit nok på begge sider, snakket ikke @PetterL om dette nylig?Er det ikke bare å dytte det litt hardt på?
Grå går fint på begge poster. Svart er et helv... å få av hvis du klikker den nedpå co2 posten.Dumt og dumt spørsmål... Men føler meg dum! Kom frem til påskehytta med et fat, men har tatt med to ball lock ut, altså de grå til CO2. Har googlet i minst 9 minutter nå, men finner ikke svar. Går det an å konvertere ball lock in til ball lock out? Hadde vært stas!
God påske!
Ja, jeg fikk den på, men det kommer jo ikke øl ut... Kan det ha med tilbakeslagsventil å gjøre?Grå går fint på begge poster. Svart er et helv... å få av hvis du klikker den nedpå co2 posten.
Av er jo først et problem etter at ølet er drukket, med andre ord et ikke-problem.Å få de på er ikke problemet, det er å få de av, nå skal ikke jeg gå 100% god for dette, men mener at å sette svart på gas posten er skikkelig vanskelig å få av, mens grå går greit nok på begge sider, snakket ikke @PetterL om dette nylig?
Så jeg må ta til takke med butikk- og poløl..? Ikke noe hjemmebrygget tynt, lavkarboIPA? Jaja, får vel gjøre det beste ut av det. Men lett blir det ikke!Godt spørsmål og et gledelig svar. Hadde du hatt to svarte, hadde det blitt en hel-svart Påske...
Med tilbakeslagsventil... så blir det igjen hel-svart...
TouchéAv er jo først et problem etter at ølet er drukket, med andre ord et ikke-problem.
Heh, jeg opplevde akkurat det samme når jeg kom på hytta i dag, grå ball lock på picnic tap'en fordi jeg har brukt den på en Fermzilla.Dumt og dumt spørsmål... Men føler meg dum! Kom frem til påskehytta med et fat, men har tatt med to ball lock ut, altså de grå til CO2. Har googlet i minst 9 minutter nå, men finner ikke svar. Går det an å konvertere ball lock in til ball lock out? Hadde vært stas!
God påske!
Kan ikke tilbakeslagsventilen moddes?Så jeg må ta til takke med butikk- og poløl..? Ikke noe hjemmebrygget tynt, lavkarboIPA? Jaja, får vel gjøre det beste ut av det. Men lett blir det ikke!
Jeg hadde ihvertfall prøvd. Om ikke med en gang, så etter et par butikkøl.Kan ikke tilbakeslagsventilen moddes?