Tråden for dumme spørsmål.

Roadrune

Norbrygg-medlem
Har noen undersøkt hvor ren CO2 (fra AGA) er? Jeg tenker spesifikt på oksygen»forurensning» … AGA skriver «>99.7% CO2», men her er jo «>» åpen for spekulasjon, samt hva er de resterende «<0.3%»ene? Luft?
I fall hvis det er 0.06% oksygen, hvor mye metabisulfitt skal til for å binde det opp?
Jeg har ikke et direkte svar på spørsmålet ditt, men jeg har brukt utrangerte brannslukningsaparater til all karbonering og tapping i et par år nå, har aldri hatt problem med oksidering. Til og med neipaen er like fin etter flere måneder på fat.
Edit: poenget mitt er at den CO2en er iallefall ikke renere en Aga sin, heller dårligere.
 

msevland

Dommer
Sentralstyre
Har noen undersøkt hvor ren CO2 (fra AGA) er? Jeg tenker spesifikt på oksygen»forurensning» … AGA skriver «>99.7% CO2», men her er jo «>» åpen for spekulasjon, samt hva er de resterende «<0.3%»ene? Luft?
I fall hvis det er 0.06% oksygen, hvor mye metabisulfitt skal til for å binde det opp?
For noen år siden var det litt greier i media vedr. næringsmiddel-godkjent CO2. Det finnes en tråd her på forumet vedr. dette et sted.
Synes å huske at det var folk med greie på dette som mente at all CO2 i Norge kommer fra mer eller mindre samme sted...
Hvorvidt vi som hjemmebryggere uten særdeles kostbart måleutstyr kan måle (glem 'smake') forskjellen er liten...
 

Vinnes Ølet

Norbrygg-medlem
Står å lager starter til en Weiss, og setter lokket på kjelen som jeg pleier, har den nesten på kok i ca. 15 min. Så slår det meg er det bra å lage starter med lokket på? Skal den avdampes som ellers når man koker, og tar den med seg usmaker videre i prosessen?
 

Holmentoppen

Norbrygg-medlem
Står å lager starter til en Weiss, og setter lokket på kjelen som jeg pleier, har den nesten på kok i ca. 15 min. Så slår det meg er det bra å lage starter med lokket på? Skal den avdampes som ellers når man koker, og tar den med seg usmaker videre i prosessen?
Det spiller ingen rolle – starterølet bør dekanteres bort før man pitcher gjæren. Det smaker uansett ikke godt.
 
Jeg har satt en eplesider og på SG 0,998 brukt Campden og Sorbistat i anbefalt dose (1g pr 10l). Ettersøtet med eplejuice etter en ukes tid. Nå ser jeg jaggu at SG har sunket fra 1.010 til 1.008 en uke etter søtningen. Tankene står i et rom med 14 stabile grader. Er det mulig å tilsette mer gjærstopp eller er det andre tiltak som trengs her?
 
Sist redigert:

Petter Mandt

Norbrygg-medlem
Jeg har satt en eplesider og på SG 0,998 brukt Campden og Sorbistat i anbefalt dose (1g pr 10l). Ettersøtet med eplejuice etter en ukes tid. Nå ser jeg jaggu at SG har sunket fra 1.010 til 1.008 en uke etter søtningen. Tankene står i et rom med 14 stabile grader. Er det mulig å tilsette mer gjærstopp eller er det andre tiltak som trengs her?
Jeg pleier å bruke 2g/10l (av hver). Du kan etterfylle. Men man bør samme hva oppbevare det kaldere. Nature will find a way.
 

msevland

Dommer
Sentralstyre
Noen her inne som har det "nye" lokket til fermzilla tankene? Jeg lurer rett å slett på om den hvite pakningen kan tas av for evt vask eller om den nå er limt fast? Tør jo ikke smøre med CIP film om den ikke skal kunne tas av.
Vis vedlegget 61313
Kult lokk. Laget meg en PET-hun til PET-hun for fylling av humle i Fermzilla.
Lett co2 trykk mens jeg kobler av/på
1679589579963.jpeg
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Kult lokk. Laget meg en PET-hun til PET-hun for fylling av humle i Fermzilla.
Lett co2 trykk mens jeg kobler av/på
Vis vedlegget 61338
Pent, jeg bruker jo karboneringskorker på mine lokk og der må jeg til med verktøy for å ta av og på korkene(som jeg selvfølgelig ikke hadde orket å styre med) så veldig kjekt med en vanlig kork for tilsetninger, blir også å bruke lavt trykk CO2 :)
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Fortsatt mye skum i pilsen. Mistenker noe kan være stuck i gass-portern. Bare for å utelukke det kan det være en ide å blåse CO2 igjennom stigerøret ?
 
Topp