Tråden for dumme spørsmål.

Ikke for å skryte, men jeg var på restaurant i går. Kelneren virket profesjonell i sitt fag og snakket troverdig om mat og drikke, Jeg kjørte bil, så holdt meg til vann, men på nabobordet ble det bestilt en flaske hveteøl. Øl-interessert som jeg er så fulgte jeg med på flaske og skjenkingen, men da da datt haka mi ned. Kelnern snudde flaska 180 grader og ølet krasjlandet i glasset som heller ikke ble tiltet. Resulatet ble da 60% skum og 40% øl. Er dette grei skjenking av et hveteøl? Hadde dette vært mitt bord hadde jeg klaget og tipset kelner om tilting av glass og rolig helling.. Kunde fikk jo heller ikke smakt på ølet før det verste skummet hadde gitt seg, ikke moro når en er tørst på en uteøl i sola. Takk for meg.
Den kelneren hadde nok ikke fått med seg at du må ha tuten nedi ølet om du skal gjøre det på den måten.

Jeg gjør som du beskriver; tilter og heller forsiktig, og så avslutter jeg med å holde flaska skrått med bunnen mot bordet og spinne den rundt sånn at jeg får opp bunnfallet, som jeg så heller i til slutt.

Det ser jo litt fancy ut om man gjør som på videoen over her, men det er ikke nødvendig å være så fiks:). Det viktige er jo at du får en passende skumkrone, og at bunnfallet blir med. Så spiller det vel mindre rolle om man gjør det sånn som noen mener er "den eneste måten å gjøre det på". (Jeg hater sånt:).)

Jeg trur faktisk jeg hadde protestert om jeg hadde fått servert ølet slik som i videoen. Hvor trygg er kelneren på at tuten på flaska er rein?
 
Takk for svar!
Et annet spørsmål angående gjærskap. Jeg har forstått det slik at standard glasshyller i kjøleskap ikke tåler gjæringsbøtter på 20-30 kg og bruker derfor nå midlertidig en stabel med bøker. Ville en slik polykarbonatplate holdt? Eller finnes det noen andre lure løsninger?
Tjaaa, er jo mange veier til rom, men jeg er skeptisk :eek: Jeg hadde noen baderomsplater liggende å slenge, så jeg bruker det, men det finnes jo nok av materiale du kan bruke. Om du støtter opp med ben så tåler det mer selvfølgelig :)

IMG_20230308_134120_copy_1406x1876.jpg

Til litt tyngre jobb, bruker jeg ben.
IMG_20230321_122938_copy_1385x1846.jpg
 
Takk for svar!
Et annet spørsmål angående gjærskap. Jeg har forstått det slik at standard glasshyller i kjøleskap ikke tåler gjæringsbøtter på 20-30 kg og bruker derfor nå midlertidig en stabel med bøker. Ville en slik polykarbonatplate holdt? Eller finnes det noen andre lure løsninger?
Har mine tvil til at en 3mm plate blir stiv nok med det spennet og den belastningen.

Jeg har lagt treverk 36x98 (3stk) med lengde lik innvendig bredde oppå den nederste glassplaten i skapet. Det har fungert i mange år i det skapet jeg har.
 
Har brukt mye forskjellige plater, nå er det vel ei takplate tror jeg som er skrudd på "beina" i skapet. Skjærer den til som Kloakk, så har jeg to stk 48x48 lekt skrudd mellom plata som tanken står på og ei plate i bunn. Varmekilden er skrudd fast på lektene så den har godt med luft rundt og over seg.
 
Takk for svar!
Et annet spørsmål angående gjærskap. Jeg har forstått det slik at standard glasshyller i kjøleskap ikke tåler gjæringsbøtter på 20-30 kg og bruker derfor nå midlertidig en stabel med bøker. Ville en slik polykarbonatplate holdt? Eller finnes det noen andre lure løsninger?
Polykarbonat har høy strekkfasthet (tensile strength), men er allikevel fleksibel. Glasshyllene (styrket glass) har også nokså høy TS, men er lite fleksible, iom at det har ikke er deformerbart (under vanlige brukstemperaturer)). Det er derfor mulig å kombinere de to, (polykarbonat øverst), hvis man har mange kontaktpunkter/kontaktflate. Men; Som flere nevner over er det mange andre materialer som er mer hensiktsmessige, (kryssfinér, eller andre byggmaterialer). Hvis man ønsker en flate som er enkel å rengjøre går det jo an å kombinere, legge glassplata øverst.
 
Tilbake
Topp