Finn Berger
Moderator
20 batcher i året? joda, det går an å brygge mindre, men ...Wow, imponerende. Jeg trodde jeg brygget mye, men har brukt 10 år på 200 batcher.
20 batcher i året? joda, det går an å brygge mindre, men ...Wow, imponerende. Jeg trodde jeg brygget mye, men har brukt 10 år på 200 batcher.
Vel, kvalitet trumfer alltid kvalitetHaha, dere brygger jo flere batcher i året enn jeg har gjort siden høsten 2015. Jeg flasket batch #35 på tirsdag!![]()
Spent på om jeg får skrumpet litt på maltlager og utvalget med den større tanken jeg kjøpte. Eller om det bare blir enda mer øl20 batcher i året? joda, det går an å brygge mindre, men ...![]()
Begge delerSpent på om jeg får skrumpet litt på maltlager og utvalget med den større tanken jeg kjøpte. Eller om det bare blir enda mer øl![]()
Mindre malt, mer ekstrakt (DME eller LME).Spent på om jeg får skrumpet litt på maltlager og utvalget med den større tanken jeg kjøpte. Eller om det bare blir enda mer øl![]()
Takk for svar!Stemmer det![]()
Tjaaa, er jo mange veier til rom, men jeg er skeptiskTakk for svar!
Et annet spørsmål angående gjærskap. Jeg har forstått det slik at standard glasshyller i kjøleskap ikke tåler gjæringsbøtter på 20-30 kg og bruker derfor nå midlertidig en stabel med bøker. Ville en slik polykarbonatplate holdt? Eller finnes det noen andre lure løsninger?
Har mine tvil til at en 3mm plate blir stiv nok med det spennet og den belastningen.Takk for svar!
Et annet spørsmål angående gjærskap. Jeg har forstått det slik at standard glasshyller i kjøleskap ikke tåler gjæringsbøtter på 20-30 kg og bruker derfor nå midlertidig en stabel med bøker. Ville en slik polykarbonatplate holdt? Eller finnes det noen andre lure løsninger?
Polykarbonat har høy strekkfasthet (tensile strength), men er allikevel fleksibel. Glasshyllene (styrket glass) har også nokså høy TS, men er lite fleksible, iom at det har ikke er deformerbart (under vanlige brukstemperaturer)). Det er derfor mulig å kombinere de to, (polykarbonat øverst), hvis man har mange kontaktpunkter/kontaktflate. Men; Som flere nevner over er det mange andre materialer som er mer hensiktsmessige, (kryssfinér, eller andre byggmaterialer). Hvis man ønsker en flate som er enkel å rengjøre går det jo an å kombinere, legge glassplata øverst.Takk for svar!
Et annet spørsmål angående gjærskap. Jeg har forstått det slik at standard glasshyller i kjøleskap ikke tåler gjæringsbøtter på 20-30 kg og bruker derfor nå midlertidig en stabel med bøker. Ville en slik polykarbonatplate holdt? Eller finnes det noen andre lure løsninger?
Det beste er noe som ikke trekker fukt. Lukter ikke særlig godt av OSB-plater som Verdant hadde trekt godt nedi vertfall..!Hvis man ønsker en flate som er enkel å rengjøre går det jo an å kombinere, legge glassplata øverst.
Kan man gjenbruke belgiske ølflasker fra f.eks Duvel og La Chouffe, eller inneholder disse «ninjagjær» som til evig tid vil hjemsøke og plage?
Du må vel heller ha mindre åpning vil jeg tro, om du ikke kondisjonerer maltet, kan det være greit å kverne hvetemaltet for seg selv på rundt 0,9mmBryggedagen er over og som normalt falt utbyttet voldsomt når jeg bruker mye hvetemalt (~50%). Hvar kvernet alt på 1,8mm som jeg normalt gjør. Må jeg gå opp til større åpning? Det virket som sirkulasjon gikk fint. Ingen antydning til tettning. Har ikke brukt risskall da alt virket gå som det skulle. Noen som har noen visdomsord?
Har også slitt med utbytte på hvete. Men når jeg brygget Wit hadde jeg mye bedre utbytte enn jeg pleier 75% og 83% mot rundt 60% tidligere.Bryggedagen er over og som normalt falt utbyttet voldsomt når jeg bruker mye hvetemalt (~50%). Hvar kvernet alt på 1,8mm som jeg normalt gjør. Må jeg gå opp til større åpning? Det virket som sirkulasjon gikk fint. Ingen antydning til tettning. Har ikke brukt risskall da alt virket gå som det skulle. Noen som har noen visdomsord?