Jo, radius stemmer. Men tanken er jo rund, gjennomføringa er laga til å monteres i runde og ikke firkanta kjeler og tanker.. Når mutteren er skrudd til på innsida så den tar i kantene, så er det plass til pakninga mellom veggen i tanken og mutteren. Jeg kan jo varme opp og begynne med pressing og banking for å få anleggsflatene tilnærmet plan sånn at pakninga tar de små ujevnhetene, men ville jo tro at dette var beregna for å bare montere så blei det tett. Men dette lekker jo naturligvis som bare det. Håndfast på bildet, skrur jeg mer til så glipper pakninga utafor mutteren.Innbilte meg at sveisefrie koblinger hadde radius tilpasset tanken, er ikke det tilfelle?
Isåfall er jeg redd for at TIG blir løsningen...
Et kjapt spørsmål, vil et fat karboneres kjappere hvis det ligger enn hvis det står? Det blir jo en mye større overflate mellom væske og gass, men har det noen betydning?
Hva skal være på utsiden? Jeg spør fordi alle gjennomføringer jeg har brukt på kjele så er det en hardplast ring på innsiden(så ikke det er metall mot metal når man skrur til) og gummipakningen skal sitte på utsiden.Jo, radius stemmer. Men tanken er jo rund, gjennomføringa er laga til å monteres i runde og ikke firkanta kjeler og tanker.. Når mutteren er skrudd til på innsida så den tar i kantene, så er det plass til pakninga mellom veggen i tanken og mutteren. Jeg kan jo varme opp og begynne med pressing og banking for å få anleggsflatene tilnærmet plan sånn at pakninga tar de små ujevnhetene, men ville jo tro at dette var beregna for å bare montere så blei det tett. Men dette lekker jo naturligvis som bare det. Håndfast på bildet, skrur jeg mer til så glipper pakninga utafor mutteren.
Vis vedlegget 62050
Det er to silikonringer som er like. Ingen hardplast med i gjennomføringssettet.Hva skal være på utsiden? Jeg spør fordi alle gjennomføringer jeg har brukt på kjele så er det en hardplast ring på innsiden(så ikke det er metall mot metal når man skrur til) og gummipakningen skal sitte på utsiden.
Stemmer det, så på et fullt fat så får du kanskje ikke så mye større overflate.Ja, større overflate gir raskere karbonering
men det spørs om du får no større overflate mm. det er halvfult
På toppen av en sirkel er det ikke stor diameter
Satt inn en 2" sveisefri triclamp med 2 medfølgende silikonpakninger i en 75 liter Brewtech kjele, hadde litt stramming før den flatet nok ut, brukte to digre rørtenger fra biltema og skrudde til det ble tett, og det har funket fint. vet ikke radien på gjæringskaret dit i forhold til kjelen, og godset er vel ikke så tykt som i kjelen. eventuelt må en vel "printe" ut noe som kan fange opp ovalen sammen med pakninger. Men en god stramming gjør nok susen, om det er en triclamp gjennomføring da.Right, har så fått et pent 2" hull i den nye gjæringstanken. Problemet er jo da at hullet ikke er flatt. Noe tips hvordan jeg best får tett gjennomføring? Medfølgende silikonpakning er langt fra tjukk nok til at den tetter, og det må bankes ganske mye for at hullet skal bli flatt nok for pakninga og mutter. Fins det noe verktøy man kan bruke for å tette dette greiene? Tenkte i mitt stille sinn at hulltageren ville presse overflatene flatt samtidig som den tok hull, men her er vel en drøy millimeter å gå på fra midt til kantene.
Prøv å stramme til uten pakninger først, kanskje den former seg litt. EPDM pakninger deformerer seg ikke like lett som silikon og kan jo prøves.Det er to silikonringer som er like. Ingen hardplast med i gjennomføringssettet.
155 liter, diameteren er vel drøye 50 centimeter tror jeg. Tenkte at det måtte jo gå veldig fint, fram til montering... Om jeg skrur på mutteren så går pakninga ut på innsida. Holder jeg mutteren og skrur på flensen, går pakninga ut på utsida. Håpløst.. vet ikke radien på gjæringskaret dit i forhold til kjelen,
Jeg forklarte meg nok dårlig, for du har ikke forstått poenget mitt, så jeg prøver igjenJo, radius stemmer. Men tanken er jo rund, gjennomføringa er laga til å monteres i runde og ikke firkanta kjeler og tanker.. Når mutteren er skrudd til på innsida så den tar i kantene, så er det plass til pakninga mellom veggen i tanken og mutteren. Jeg kan jo varme opp og begynne med pressing og banking for å få anleggsflatene tilnærmet plan sånn at pakninga tar de små ujevnhetene, men ville jo tro at dette var beregna for å bare montere så blei det tett. Men dette lekker jo naturligvis som bare det. Håndfast på bildet, skrur jeg mer til så glipper pakninga utafor mutteren.
Vis vedlegget 62050
Skjønner, nei da blir det verre..Det er to silikonringer som er like. Ingen hardplast med i gjennomføringssettet.
Hareid. Har fått tips om en kar som kan ordne det for meg, og han liker visst øl så.. Kanskje det går seg til.Utifra bildet så virker det ikke slik. Du kan sikkert skamteite det, men det høres ut som sveising er tingen.
Hvor bor du?
Ser greit ut i mine øyne, rester fra gjæringen er min konklusjon, men det kommer nok flere øyer å serMulig feil tråd, men stiller spm her allikevel. Jeg skulle til å flaske da jeg så dette. Er dette tegn på infeksjon? Har ikke hatt infisert brygg før, så jeg vet ikke hvordan det skal kjennes igjen annetenn det jeg har lest meg opp til.
Det er Skjærgårdsøl fra ølbrygging.no. det har stått rett over 2 uker nå. Det lukter mer gjæring enn det pleier fra et brygg som har stått i to uker, men det er ikke en ille lukt.
-Per
Vis vedlegget 62079
Vis vedlegget 62078
Takk for svar. Jeg konkluderer med at det nok bare er gjærrester. Tipper det boblet litt ekstra fra gjærkaka da jeg bar karet opp fra kjelleren. Da jeg så oppi igjen etter en stund var boblene borte og det luktet mye mindre gjær.Ser greit ut i mine øyne, rester fra gjæringen er min konklusjon, men det kommer nok flere øyer å ser
Nei, det er humling ved gjæringsstart.Leser litt på oppskrifter på forskjellige øltyper, og har kommet over noen IPA oppskrifter som har 50- 100 g tørrhumle på 0 dager. Betyr det at tørrhumle skal i samme dag som det tappes på fat eller flaske.?