Tråden for dumme spørsmål.

Kjapp overslagsregning sier at du får større overflate i et 19L fat om du fyller mindre enn 17,5L.
Er det et ønske om raskere karbonering er nok høyere trykk + rulling av fatet veldig mye raskere enn å legge fatet. Mye er nok gjort med 3 bar og 10 min rulling.
 
Right, har så fått et pent 2" hull i den nye gjæringstanken. Problemet er jo da at hullet ikke er flatt. Noe tips hvordan jeg best får tett gjennomføring? Medfølgende silikonpakning er langt fra tjukk nok til at den tetter, og det må bankes ganske mye for at hullet skal bli flatt nok for pakninga og mutter. Fins det noe verktøy man kan bruke for å tette dette greiene? Tenkte i mitt stille sinn at hulltageren ville presse overflatene flatt samtidig som den tok hull, men her er vel en drøy millimeter å gå på fra midt til kantene.
Satt inn en 2" sveisefri triclamp med 2 medfølgende silikonpakninger i en 75 liter Brewtech kjele, hadde litt stramming før den flatet nok ut, brukte to digre rørtenger fra biltema og skrudde til det ble tett, og det har funket fint. vet ikke radien på gjæringskaret dit i forhold til kjelen, og godset er vel ikke så tykt som i kjelen. eventuelt må en vel "printe" ut noe som kan fange opp ovalen sammen med pakninger. Men en god stramming gjør nok susen, om det er en triclamp gjennomføring da.
 
. vet ikke radien på gjæringskaret dit i forhold til kjelen,
155 liter, diameteren er vel drøye 50 centimeter tror jeg. Tenkte at det måtte jo gå veldig fint, fram til montering... Om jeg skrur på mutteren så går pakninga ut på innsida. Holder jeg mutteren og skrur på flensen, går pakninga ut på utsida. Håpløst.
 
Sist redigert:
Jo, radius stemmer. Men tanken er jo rund, gjennomføringa er laga til å monteres i runde og ikke firkanta kjeler og tanker.. Når mutteren er skrudd til på innsida så den tar i kantene, så er det plass til pakninga mellom veggen i tanken og mutteren. Jeg kan jo varme opp og begynne med pressing og banking for å få anleggsflatene tilnærmet plan sånn at pakninga tar de små ujevnhetene, men ville jo tro at dette var beregna for å bare montere så blei det tett. Men dette lekker jo naturligvis som bare det. Håndfast på bildet, skrur jeg mer til så glipper pakninga utafor mutteren.

Vis vedlegget 62050
Jeg forklarte meg nok dårlig, for du har ikke forstått poenget mitt, så jeg prøver igjen :)

Er det ikke adaptere med gjennomføringen som passer til radiusen på tanken, slik at du har (fra utsiden) gjennomføring med flens-pakning-adapter med flat side ut/ r=250inn-pakning-tankvegg-adapter med r=250ut/ flat inn-pakning-mutter?

Utifra bildet så virker det ikke slik. Du kan sikkert skamteite det, men det høres ut som sveising er tingen.

Hvor bor du?
 
Mulig feil tråd, men stiller spm her allikevel. Jeg skulle til å flaske da jeg så dette. Er dette tegn på infeksjon? Har ikke hatt infisert brygg før, så jeg vet ikke hvordan det skal kjennes igjen annetenn det jeg har lest meg opp til.
Det er Skjærgårdsøl fra ølbrygging.no. det har stått rett over 2 uker nå. Det lukter mer gjæring enn det pleier fra et brygg som har stått i to uker, men det er ikke en ille lukt.
-Per
IMG_20230503_144039_e.png
IMG_20230503_142747_e.png
 
Mulig feil tråd, men stiller spm her allikevel. Jeg skulle til å flaske da jeg så dette. Er dette tegn på infeksjon? Har ikke hatt infisert brygg før, så jeg vet ikke hvordan det skal kjennes igjen annetenn det jeg har lest meg opp til.
Det er Skjærgårdsøl fra ølbrygging.no. det har stått rett over 2 uker nå. Det lukter mer gjæring enn det pleier fra et brygg som har stått i to uker, men det er ikke en ille lukt.
-Per
Vis vedlegget 62079
Vis vedlegget 62078
Ser greit ut i mine øyne, rester fra gjæringen er min konklusjon, men det kommer nok flere øyer å ser :)
 
Ser greit ut i mine øyne, rester fra gjæringen er min konklusjon, men det kommer nok flere øyer å ser :)
Takk for svar. Jeg konkluderer med at det nok bare er gjærrester. Tipper det boblet litt ekstra fra gjærkaka da jeg bar karet opp fra kjelleren. Da jeg så oppi igjen etter en stund var boblene borte og det luktet mye mindre gjær.
 
Leser litt på oppskrifter på forskjellige øltyper, og har kommet over noen IPA oppskrifter som har 50- 100 g tørrhumle på 0 dager. Betyr det at tørrhumle skal i samme dag som det tappes på fat eller flaske.?
 
Hei! Her kommer et dumt spørsmål fra en nybegynner. Oppskriften min sier følgende: "*Whirlpool med Hopstand; Etter kok, stans nedkjøling ved ca. 85°-80°C, tilsett humle, rør rundt (eller benytt whirlpoolarm med pumpe) og vent 15 minutter, fortsett deretter nedkjølingen."

Jeg har ingen whirlpool arm. Betyr det at jeg bør stå å røre i sirkel manuelt i 15min? Eller bare når humlen tilsettes? Rooney
 
Dersom du har ordrett gjengitt det som står i oppskriften, tolker jeg den annerledes. Gjengis uten parentes.
‘rør rundt og vent 15 minutter’
Hiv humlen oppi. Rør litt. Vent 15 minutter før du fortsetter med kjøling.
Du må gjerne røre en gang eller to til, men humlen løser seg opp og fordeler seg. Enig med Steinar dersom det hadde vært humlekongler
 
Jeg har en Fastwsher Rack, hvor filteret har tatt kvelden. Trenger man dette filteret? Finner ikke dette som noen reservedel heller.
 
Tilbake
Topp