Tråden for dumme spørsmål.

Dersom du har ordrett gjengitt det som står i oppskriften, tolker jeg den annerledes. Gjengis uten parentes.
‘rør rundt og vent 15 minutter’
Hiv humlen oppi. Rør litt. Vent 15 minutter før du fortsetter med kjøling.
Du må gjerne røre en gang eller to til, men humlen løser seg opp og fordeler seg. Enig med Steinar dersom det hadde vært humlekongler
 
Jeg har en Fastwsher Rack, hvor filteret har tatt kvelden. Trenger man dette filteret? Finner ikke dette som noen reservedel heller.
 
Noen andre som får dårlig karbonert øl med en slik tilbakeslagsventil?
Øl på samme gasslinje med vanlig ventil er mye mer karbonert...

Virker ikke som det kommer nok gasstrykk forbi, hva kan gjøres/sjekkes?

20230523_185734.jpg
 
Den reduserer trykket litt, ja.
Skal du ha likt trykk på alle må de være like. Alternativt to manometre.
 
Noen andre som får dårlig karbonert øl med en slik tilbakeslagsventil?
Øl på samme gasslinje med vanlig ventil er mye mer karbonert...

Virker ikke som det kommer nok gasstrykk forbi, hva kan gjøres/sjekkes?

Vis vedlegget 62389

Tror jeg bytter ut med en vanlig
Hadde ingen veldig gjennomtenkt grunn til hvorfor jeg skaffet en slik, i motsetning til alt annet utstyr jeg har :)
 
Jeg har slike. Da jeg kjøpte mente jeg å ha lest at tilbakeslagsventilen reduserte trykket litt. Nå har jeg vært gjennom alle norske webshopper etter opplysninger om det, og finner ingenting. Det eneste jeg finner er at manifolder med tilbakeslagsventiler reduserer trykket med 0,1 bar. Mulig jeg har blanda her. Tror likevel at fordi det er doble fjærer i ventilen vil det du minste mer trykk gjennom enn den enkle vanlige. Men da bli det kun tro uten kilder :-(
 
Noen som vet om det er mulig å tvangskarbonere Oxebar 8 liters fat? Er dette en fullverdig erstatter til Corneliusfat, eller må man først tvangskarbonere på Corneliusfat, for deretter å kjøre lukket overføring til Oxebar?
 
Noen som vet om det er mulig å tvangskarbonere Oxebar 8 liters fat? Er dette en fullverdig erstatter til Corneliusfat, eller må man først tvangskarbonere på Corneliusfat, for deretter å kjøre lukket overføring til Oxebar?
Jeg bruker det til vanlig karbonering, men det tåler 4 bar, så det burde ikke være noe problem. Bruker det som vanlig keg, når det er rester igjen etter at 19 og 23 liters keg er fylt
 
Noen som vet om det er mulig å tvangskarbonere Oxebar 8 liters fat? Er dette en fullverdig erstatter til Corneliusfat, eller må man først tvangskarbonere på Corneliusfat, for deretter å kjøre lukket overføring til Oxebar?
Den er rated til 4 bar, men min erfaring er at det noen ganger ikke blir helt tett i skrukoblinhene.
Når du setter på trykk, sett på «gass inn». Rask trykkendring/gass inn via stigrør kan «blåse» av stigrøret, (koblingen er dårlig).
 
Tilbake
Topp