En belgisk dobbel er en typisk øl som har godt av modning og noe lagring. Maltrike og alkoholsterke øl. Med lagring vil du se at noe av alkoholvarmen avtar, og at noe av bitterheten blir avrundet. La flaskene stå i 2-3 uker på 20 grader sånn at flaskene blir karbonert, deretter kan du sette dem i kjelleren. Optimal temperatur er vel rundt 10-12-14 grader, rundt der. Avhengig av hvor lenge du lagrer ølen så vil noen smaker dukke opp og andre igjen vil bli borte. Noen usmaker kan lagres vekk, mens andre kan ikke. Dersom du har vært uforsiktig under tapping og fått blandet inn (for mye) oksygen vil du kunne få et oksidasjonspreg på ølet. Det vil være hint av våt papp, o.l. Noen andre øl derimot kan ha godt av noe oksidering, barleywines utvikler gjerne sherry-preg som følge av oksidering.
Imperial stouts, barley wines, belgiske sterkøl, old ale, er alle alkoholsterke øl som vil utvikle seg og bli bedre med tiden.
Kunne ha skrevet ganske mye her men for å svare kort på spørsmålet ditt: Ja, det blir mildere og bedre når det står lenger på flaske. Husk at din har bare stått en uke nå, og den har nettopp gjennomgått en sekundær gjæringsprosess inni flaska,med de smakene og usmakene som kommer fra det. La gjæren få "rydde opp etter seg" inni flaska, og gi den noen uker før du smaker neste gang. Jeg vil tro du får en helt annen opplevelse
Klikk linken for en graf fra denne artikkelen som viser hvordan smaker i øl endrer seg med lagring over tid (obs, vitenskapelig artikkel for spesielt interesserte):
http://depa.fquim.unam.mx/amyd/archivero/GRUPO8_25544.pdf