Det er jeg som er kompisen (og arbeidskolegaen) til Finn Berger. Er som han skriver, at jeg hiver i en pose 05 i bøtta. Rister godt og legger lokket på gjæringsdunken uten å tette det. Bruker ikke gjærlås. Nå er det bare gjæren jeg har oppi vørteren..ikke hele pakka ;-) Sikkert mange som har mange meninger og dehydrering etc, men med 05 er det etter min mening bare å helle rett oppi bøtta. Kan sikkert være greit med to pakker hvis OG er høyere enn 1060. Jeg har ofte bare brukt ei pakke ved høy OG, og har egentlig ikke kjent de store forskjellene i smak. 05 gjærer like raskt med en, som med to pakker.
Oppskrift på min gode IPA følger her:
7kg Pale malt
0,5 kg Caramel 120
0,5 kg Carared
Meskes ved 65 grader i ca 22 liter vann
Tapp av vørter, og hell oppi ca 17 liter vann, ca 82 grader (partiskylling). Tapp av etter 15 min.
Dette gir en OG på ca 1065 - 1070. Jeg har dårlig utbytte, så havner på ca 65.
20gr Mosaic - 60 min
20gr Citra - 60 min
30gr Mosaic - 20 min
20gr Citra - 20 min
30gr Mosaic - 5 min
20gr Citra - 5 min
Mosaic kan byttes med Cascade.
US-05 som gjæres i på ca 20 grader.
Oppskrift på min gode IPA følger her:
7kg Pale malt
0,5 kg Caramel 120
0,5 kg Carared
Meskes ved 65 grader i ca 22 liter vann
Tapp av vørter, og hell oppi ca 17 liter vann, ca 82 grader (partiskylling). Tapp av etter 15 min.
Dette gir en OG på ca 1065 - 1070. Jeg har dårlig utbytte, så havner på ca 65.
20gr Mosaic - 60 min
20gr Citra - 60 min
30gr Mosaic - 20 min
20gr Citra - 20 min
30gr Mosaic - 5 min
20gr Citra - 5 min
Mosaic kan byttes med Cascade.
US-05 som gjæres i på ca 20 grader.