Tråden for dumme spørsmål.

Først en oppdatering. Ølene tidligere nevnt under bryggertabber som fikk en solid dose ekstra gjær under flasking er klart fortere ferdigkarbonert, og ihvertfall i øyeblikket bedre på smak enn de som blei flaska på vanlig måte.

Så til spørsmålet. Kvelden er enda ung. Kjøleskapet her i leiligheten er tomt for hjemmebrygg. I kjelleren står flaske på flaske med baltisk porter som egentlig har sperrefrist ved første snøfall. Men skulle jeg hente en allikevel?
 
Birger Eriksen brygg, så styrken er godt over 10%. Ble puttet ett drops i hver 0,33 flaske.

Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
 
Først en oppdatering. Ølene tidligere nevnt under bryggertabber som fikk en solid dose ekstra gjær under flasking er klart fortere ferdigkarbonert, og ihvertfall i øyeblikket bedre på smak enn de som blei flaska på vanlig måte.

Så til spørsmålet. Kvelden er enda ung. Kjøleskapet her i leiligheten er tomt for hjemmebrygg. I kjelleren står flaske på flaske med baltisk porter som egentlig har sperrefrist ved første snøfall. Men skulle jeg hente en allikevel?
ja for faen... den er jo god fra første fg måling... har du brygga mindre enn 50l kan du skylde deg selv
 
wlp001-starter på snurreren i ca 18 timer og ser relativt ferdigsnurra ut. Da jeg slår den av og setter den i ro dannes krausen oppå.
Er dette innafor normalen? Innbilla meg at krausen kom mens den sto på snurreren..
 
wlp001-starter på snurreren i ca 18 timer og ser relativt ferdigsnurra ut. Da jeg slår den av og setter den i ro dannes krausen oppå.
Er dette innafor normalen? Innbilla meg at krausen kom mens den sto på snurreren..

001 er en topphøster, så den vil ha en tendens til det der. Om den ikke drøyde veldig lenge med å komme i gang, så ville jeg tatt det helt med ro. Fargen er kaffe med godt med mjølk i?

Det verste som kan skje, er at den bruker litt lengre tid enn du hadde tenkt deg. Men det kan jo være problematisk om du hadde skvisa inn brygging i en tett timeplan:(.
 
Noen ganger gir jeg bort hjemmebrygg som gave. Da hadde det vært fint med noen rimelige bokser eller esker i papp som kunne romme 3-4 flasker. Jeg har funnet slike på alibaba, men da er gjerne minstebestilling 1000stk eller flere. Noen som vet hvor man kan få tak i slikt i hjemmebryggerfornuftige kvanta?
 
Noen ganger gir jeg bort hjemmebrygg som gave. Da hadde det vært fint med noen rimelige bokser eller esker i papp som kunne romme 3-4 flasker. Jeg har funnet slike på alibaba, men da er gjerne minstebestilling 1000stk eller flere. Noen som vet hvor man kan få tak i slikt i hjemmebryggerfornuftige kvanta?
Sjekk Nordengro om du har en sånn sjappe i nærheten... de selger i løst (kan kjøpe en og en eske) ikke sikkert de har noen som passer deg da.. men har masse papp
 
Noen ganger gir jeg bort hjemmebrygg som gave. Da hadde det vært fint med noen rimelige bokser eller esker i papp som kunne romme 3-4 flasker. Jeg har funnet slike på alibaba, men da er gjerne minstebestilling 1000stk eller flere. Noen som vet hvor man kan få tak i slikt i hjemmebryggerfornuftige kvanta?

Tror polet har.
 
001 er en topphøster, så den vil ha en tendens til det der. Om den ikke drøyde veldig lenge med å komme i gang, så ville jeg tatt det helt med ro. Fargen er kaffe med godt med mjølk i?

Det verste som kan skje, er at den bruker litt lengre tid enn du hadde tenkt deg. Men det kan jo være problematisk om du hadde skvisa inn brygging i en tett timeplan:(.
Fargen er kaffe latte ja. Har stått i ro i fire timer, ser ut til at bunnfellinga er i gang. Mener den kom i gang relativt kjapt
 
Fargen er kaffe latte ja. Har stått i ro i fire timer, ser ut til at bunnfellinga er i gang. Mener den kom i gang relativt kjapt

Da ser det bra ut:). Ellers synes jeg det er litt småtrøblete med det der rådet til Palmer om å ta den av etter halvgått løp. Det er forbasket vanskelig å vite når en er der. (Og dessuten er det gjerne midt på natta:p.) Men jeg prøver meg fram. Akkurat nå står en kølschgjær og bruker litt lengre tid enn jeg trodde den skulle - fordi jeg muligens tok den av litt tidlig. Jeg brygger i morgen, og da bør den ha lagt seg til jeg er ferdig med kjølinga:(.
 
Da ser det bra ut:). Ellers synes jeg det er litt småtrøblete med det der rådet til Palmer om å ta den av etter halvgått løp. Det er forbasket vanskelig å vite når en er der. (Og dessuten er det gjerne midt på natta:p.) Men jeg prøver meg fram. Akkurat nå står en kølschgjær og bruker litt lengre tid enn jeg trodde den skulle - fordi jeg muligens tok den av litt tidlig. Jeg brygger i morgen, og da bør den ha lagt seg til jeg er ferdig med kjølinga:(.
Enig, den forrige starteren ble stående i 24 t før jeg rakk meg hjem for å slå av. Gikk bra det også.
Tenker også å brygge i morgen, fridag og regnvær = bryggedag
 
Enig, den forrige starteren ble stående i 24 t før jeg rakk meg hjem for å slå av. Gikk bra det også.
Tenker også å brygge i morgen, fridag og regnvær = bryggedag

Morgen, og det drypper fra takskjegget. Kaffe, har kverna malten, og vannet varmes opp. Livet er ikke så galt.

Og wlp029 har lagt seg pent på bunnen av kolben:).
 
Sist redigert:
Skal tilsette bringebær etter en uke gjæring.
1. Må/bør eg stikke om til nytt gjæringskar? Eller kan eg hive de rett i samme bøtta son gjærkaka ligger?
2. Tenkte de skulle ligge i 7-10 dager. Er det ulempe med å la de ligge lenge? Usikkert når wlp400 er ferdig o_O
 
Til noe strømkyndige her. Jeg er endelig i ferd med å anskaffe meg et feiende flott styreskap til bryggeriet mitt.
Det har om jeg har forstått det riktig 2 kurser med hver sin 16 amp automatsikringer i skapet.
I bryggeriet mitt per nu, har jeg kun 1x 16 ampere kurs og 1x 20 ampere (til komfyr). Er det noe i veien for at jeg leder en 20 ampere kurs inn i et styreskap som da har en 16 amp kurs? Altså 20 --> 16 og 16 -->16 på den andre kursen i skapet.
Så lenge jeg går den veien synes jeg selv det høres logisk ut at det skal kunne gå fint.
 
Til noe strømkyndige her. Jeg er endelig i ferd med å anskaffe meg et feiende flott styreskap til bryggeriet mitt.
Det har om jeg har forstått det riktig 2 kurser med hver sin 16 amp automatsikringer i skapet.
I bryggeriet mitt per nu, har jeg kun 1x 16 ampere kurs og 1x 20 ampere (til komfyr). Er det noe i veien for at jeg leder en 20 ampere kurs inn i et styreskap som da har en 16 amp kurs? Altså 20 --> 16 og 16 -->16 på den andre kursen i skapet.
Så lenge jeg går den veien synes jeg selv det høres logisk ut at det skal kunne gå fint.
Det funker konge
 
Jeg har kjøpt råvarer til tre oppskrifter hos min lokale bryggebutikk så langt. Hver gang opplever jeg at det blir usedvanlig mye sedimenter av malten, uten at jeg har gjort noen store endringer i prosessen fra når jeg kjøpte ølsett på nett.

Eieren av butikken er lite behjelpelig og nekter å tilrettelegge for hverken hastighet eller kverningsgrad. Brygget jeg gjærer nå har samlet opp nok sediment til nesten tre 500ml fermentasaurus flasker.

Jeg bryr meg egentlig ikke, men det sørger for at jeg får lavt utbytte ferdig øl da jeg taper mye til bryggeriet samt oppsamlingsflaske.

Noen tanker?
 
Tilbake
Topp