Dersom OG var 45 og FG 10, vil det være rett over 53g restsukker per liter i ølet. Kombinasjonen av restsukkeret og alkohol gir ca 470kcal per liter. Om OG er 40 og FG 5, vil restsukker være ca 40g/liter, og ca 416 kcal per liter. Øl er ingen slankedrikk, nei....
Hei.
Brygget en øl som har stått og gjæret siden 16. juni. Pitchet èn pakke M36 uten rehydrering på 15 grader økte gradvis til 17 og sto så i seks dager. Jeg syntes det ble en svak lukt av diacetyl. Ikke direkte smørlukt, men litt fet lukt, hvis det blir riktig å si. OG var 1.049 og det virker som den nå har stoppet på 1.016, selv om den egentlig skulle ned til 1.012. Jeg økte til 20 grader for et par dager siden, men ingen endring.
Spørsmålet nå er om det er noen mulighet å redde denne? Jeg har fremdeles en pakke M36 som jeg kan strø over. Vil det være noe vits? Må det i så fall tilføres noe mer?
modning av øl på fat i 18 grader rom temp, vill dette fungere fint?
har brygget 40 liter øl som skall brukes i mitt bryllup om 2 måneder. Har gjæring skap, men må inn der med neste batch![]()
må nok kjøpe meg en leilighet å si takk å ha de til kjerringen hvis jeg må kjøpe ett skap til. hun ville ha drept meg før att sen partert meg og kastet meg ned i lava etter dette.Det er en dårlig ide om du ønsker at ølet skal være så godt som mulig. Og dessuten; dette er vel et problem du vil oppleve mange ganger? Det ser ut som om du trenger et kjøleskap til, med andre ord.
Billig og enkel løsning: finn.no.
Vi er nok mange med ølet "kjellerkaldt", noe som i praksis kan bety rundt 18 grader om sommeren og 14 om vinteren.
(Årets sommer er et unntak som ikke er helt heldig for langtidslagring, siden "kjellerkaldt" nå kan bli 20+ grader...)
Er sirkuleringspumpene i bryggemaskiner så pålitelige at de kan gå i timesvis uten tilsyn?
Er det noe i veien for å meske med sirkulering gjennom en hel natt eller dag (type 8-12 timer)?
Akkurat den biten har Grainfather løst med topprist og overflow-rør. Mulig det er et problem på andre maskiner.Problemet med det er at pumpen supplerer mer veske enn silkaret slipper ut, da vil silkaret bli fullt av veske og veske pluss evt malt kan renne over kanten. Om du struper pumpen kan det kanskje gå.
Jeg fester alltid korken i magneten. Funker som bare det. Mye lettere enn å balansere korken på flaska.Kina-korkemaskin?
Det kan være litt plunder å stille inn korkeren riktig. Har du prøvd å stille den nærmere flaska, slik at selv om den blir dradd opp av magneten, så vil den korke riktig? 30-40 minutter pr. flaske er såpass eksepsjonellt at du nesten burde poste en video på youtube, tipper den vil gå viral.
PS - fremgangsmåten er å la korken hvile på flaska, så drar man ned trekkeren. Ikke fest den i magneten før du drar til.