Det tror jeg er veldig lurt - og det skulle ikke forundre meg om du lar fremtidige belgiske øl stå lenge på fat også..Tusen takk for svarene til alle som bidro på mitt dilemma ang Belgisk Tripel........Jeg er mektig imponert !!
Løsningen blir antagelig at jeg setter varme i bryggerommet slik at det blir en jevn temperatur på 20 grader.Blir først og ta en prøvemåling nå i helgen.
Burde du ikke vente og heller dyrke frem en kultur på det du evt har fanget?Vil det være forbundet med noen fare å tilsette litt villgjær/bakterier som er høstet fra vørter satt ut et døgn? Tenkte kanskje å tilsette litt i speisen på noen få flasker og la de stå lenge. Har egentlig ikke noe tro på at det blir godt øl, men kanskje interessant. Hvis en går klar av sykdom that is.
Vil det være forbundet med noen fare å tilsette litt villgjær/bakterier som er høstet fra vørter satt ut et døgn? Tenkte kanskje å tilsette litt i speisen på noen få flasker og la de stå lenge. Har egentlig ikke noe tro på at det blir godt øl, men kanskje interessant. Hvis en går klar av sykdom that is.
Skal prøve å få en veldig lav FG slik at det ikke blir tema. Har planer om at 3711 skal få ta ned sg når 34/70 og 3787 er ferdig med å spise sukker. Har ikke helt tro på det selv, men det må prøves.Risikoen er nok ikke stor, men du risikerer kanskje å få noe oppi der som eter dekstriner - og dermed får du flaskebomber.
Det holder jo med 3 dager tørrhumling, så hvis sg er stabil ville jeg gunna på.tørrhumlet IPA på mandag, er det for tidlig å sette i kjøleskap i dag og flaske i morgen lørdag?
idaho og eukanot uten humlepose rett i dunken
Jeg skal lage en Mangrove jack Raspberry/mango cider. I oppskriften står det at jeg skal tilsette 1kg dextrose. Kan jeg erstatte dette med sukker? Hvor mye sukker trenger jeg i så fall for å oppnå samme resultat som med dextrose?
Kommer vel an på om du har nådd FG det? Har du det, har vel også ølet fått sine "riktige" antall dager med tørrhumle, så da er det vel bare å flasketørrhumlet IPA på mandag, er det for tidlig å sette i kjøleskap i dag og flaske i morgen lørdag?
idaho og eukanot uten humlepose rett i dunken
Tommelfingerregelen for tørrhumling er vel 5-7 dager, så det burde vel gå bra.tørrhumlet IPA på mandag, er det for tidlig å sette i kjøleskap i dag og flaske i morgen lørdag?
idaho og eukanot uten humlepose rett i dunken
Kjenner ikke gjæren. Er 30 liter opp til lokket, så ville jeg nok vurdert tiltak, uansett gjær. Mange foretrekker blow off tube. Personlig foretrekker jeg heller å fordele i to kar (og da kan man jo eksperimentere med ulik tørrhumling, ulik gjær, ulik gjæringstemperatur etc)Er 27 liter med Wit og wlp400 i eit 30L gjæringkar å be om vaskejobb? Burde eg fordele det på 2 kar?
Er 27 liter med Wit og wlp400 i eit 30L gjæringkar å be om vaskejobb? Burde eg fordele det på 2 kar?
Hmm, blir ein fersk gjærstartar og rein oksygen. Men trur eg splittar den likevel for å være sikker.Ja. Sjansen for at det der skal gå bra, er ganske slank. Skal du prøve, må du i alle fall starte gjæringen ganske lavt, og passe på å ikke la den stige raskt, og du må ha rikelig med nyoppdyrket gjær og gi godt med oksygen. Da kan det hende det går bra.