@Janea Jeg er litt enig med Finn her. Hva er beregnet FG i oppskriften? Hvilken gjær brukte du? Har du målt SG for å finne FG bare en gang?
For å avgjøre om øl er ferdig utgjæret så er det mye å ta hensyn til: Er SG stabil over flere dager? Er ølet relativt klart? Har gjæren bunnfalt? Er SG (som kanskje er FG) i nærheten av det som er beregnet i oppskriften? Har ølet fått gjære lenge nok?
Jo flere "Ja" på ovenstående spørsmål, desto sikrere kan du være på at ølet er utgjæret og FG er nådd.
For å avgjøre om øl er ferdig utgjæret så er det mye å ta hensyn til: Er SG stabil over flere dager? Er ølet relativt klart? Har gjæren bunnfalt? Er SG (som kanskje er FG) i nærheten av det som er beregnet i oppskriften? Har ølet fått gjære lenge nok?
Jo flere "Ja" på ovenstående spørsmål, desto sikrere kan du være på at ølet er utgjæret og FG er nådd.