Janea
Norbrygg-medlem
Et par spm. angående lang oppbevaringstid i gjæringskar kontra tapping på flasker etter 2 uker.Til helgen er en Belgisk Tripel jeg har laget forhåpentligvis klar for tapping for flasker,men da jeg skal på jobb i 5 uker et par dager etterpå har jeg følgende 2 spørsmål :
1. La ølet stå i gjæringskaret i de 5 ukene i et rom der inne temperaturen veksler mellom 12-20 grader(avhengig av ute temperatur)
2.Tappe ølet over på flasker for så og oppbevare de i samme rommet der innetemperaturen veksler som i eksemplet over eller sette de i kjøleskap med en gang ?
1. La ølet stå i gjæringskaret i de 5 ukene i et rom der inne temperaturen veksler mellom 12-20 grader(avhengig av ute temperatur)
2.Tappe ølet over på flasker for så og oppbevare de i samme rommet der innetemperaturen veksler som i eksemplet over eller sette de i kjøleskap med en gang ?