LarsUlv
Norbrygg-medlem
Leste en del på amerikanske forum at det var en del delte meninger om dette. Lot starteren min stå over natten med bare en gjærlås, men den ser veldig fin ut alikevel. Byttet til alufolie og rørte nå nettopp.
Jeg tenkte jo at starter i prinsippet er det samme som en liten batch med øl, slik at det ikke burde tilsettes oksygen.
Forstår jeg det riktig hvis jeg sier at gjæren trenger oksygen for å formere seg på optimalt vis?
En batch øl optimeres for å lage best mulig øl.
* Da trenger gjæren nok oksygen i starten, men ikke utover i gjæringsforløpet.
* Vi styrer også temperaturen slik at vi får de smakene vi vil at ølet skal ha.
En starter optimeres for å lage best og mest mulig gjær.
* Da kjører vi som regel høyere temperaturer fordi gjæren trives bedre da og formerer seg lettere
* Vi tillater også tilførsel av oksygen mye lenger enn vi gjør i et øl.
Så en starter er en liten batch øl, men man har forskjellig mål med batchene.
Edit: la inn quote slik at man kan se hvilen post jeg har svart på, så ikke de nyere postene før jeg svarte.