5-10 min pleier å være greitO
Om en tilsetter melkesyre. Ny måling etter 5 min?
5-10 min pleier å være greitO
Om en tilsetter melkesyre. Ny måling etter 5 min?
Kilden er fra Grainfather:Be om kildehenvisning neste gang du hører slikt
Det er liten/ingen fare for at det dannes ny usmak ved å kjøle ned hurtig.
Dersom det er en sterk øl og du skal flaskekarbonere, kan det derimot være lurt å være varsom med gjæren siden den tross alt skal gjøre en siste jobb for deg på flaska
...However, this cooling needs to be conducted at a rate that keeps the
yeast active for as long as possible, continuing the conditioning process.
... can force the yeast to release esters and shock proteins rather than retaining them within the cell.
Ser at det som står virker motstridende.Tre ting jeg stusser over.
Etter endt gjæring, rydder gjæren opp. Dersom det er behov for ytterligere opprydding, ville jeg ha utsatt CC, og ikke vært avhengig av at den må rydde igjennom en sakte CC.
Jeg har ikke tidligere lest at hurtig nedkjøling frigir estere, og jeg skjønner ikke hva som er ulempen med å gi proteinene et kuldesjokk.
O
Om en tilsetter melkesyre. Ny måling etter 5 min?
Tok en SG måling av en Wee Heavy etter 7 dager OG 1.088 SG 1.022. Smakte samtidig på prøven og den virker veldig fruktig. Veldig god smak men hadde håpet på et maltdrevet øl denne gang, er det håp om at fuktigheten demper seg ved lagring? Dette er jo et øl som skal lagres lenge.
Wlp028 har jeg hørt skal både få frem humle og malt...
Mener jeg tok høyde for dette ved å gjære på 18 grader under stormgjæringen ca 3 dager. Står nå på 21 grader, tenker det er greit å la den stå slik ca en uke til?Den demper seg med tid, noe. Man må alltid ta høyde for OG når man gjærer for å få ønsket preg. F.eks vil du du nok gjære OG 1.055 høyere enn OG 1.088 for å få samme esterpreget ut av dunken.
Uten å ha testet flere ganger så vet du jo ikke. Kan være at 18 grader var for høyt, spørs jo på vørteren din og. Men det er vel bare å la den stå som vanlig så blir det øl. Det skjer forøvrig mye før selve den visuelle stormgjæringen og.Mener jeg tok høyde for dette ved å gjære på 18 grader under stormgjæringen ca 3 dager. Står nå på 21 grader, tenker det er greit å la den stå slik ca en uke til?
Ja, øl ble det også da jeg for første gang brygget øl på et europriskit som student for 14 år siden. Godt var det ikke men det ble sterkt og stemningen høy, og det var det som telte den gangUten å ha testet flere ganger så vet du jo ikke. Kan være at 18 grader var for høyt, spørs jo på vørteren din og. Men det er vel bare å la den stå som vanlig så blir det øl. Det skjer forøvrig mye før selve den visuelle stormgjæringen og.
Ja, øl ble det også da jeg for første gang brygget øl på et europriskit som student for 14 år siden. Godt var det ikke men det ble sterkt og stemningen høy, og det var det som telte den gang![]()
Gode tider. Samtlige som ble tvunget til å smake på brygget i denne tiden fikk vanvittig skallebank dagen derpå. Ikke så rart når dunken ble satt på badegulvet for å få fart på sakene("det må jo være bra!")Hehe. Kan umulig slå den gjærsmørja jeg klemte ut sånn ca rundt 2002. Man feis, og ble vanvittig fyllesjuk, men det "funket"![]()
Har en batch med en rimelig god IPA som har stått til karbonering i snart to uker. Jeg gjorde en tabbe med at jeg ikke tilsatte hele sukkerlaken når jeg flasket (bruker å tilsette litt og litt under omstikk for å spre det godt). Av en eller annen grunn satte jeg den fra meg før jeg hadde helt siste rest, så ølet er naturligvis litt underkarbonert. Er det vits å åpne for å tilsette litt sukkerkorn? Lar det seg i det hele tatt gjøre, eller burde jeg heller bare holde meg til det jeg har?
Det ble en veldig god IPA så jeg vil heller drikke litt underkarbonert øl hvis andre muligheten er stor oksidering.
Du kan sikkert gjøre det, men jeg aner ærlig talt ikke hva effekten vil bli. Jeg tror jeg ville prøvd med noen flasker, bare - for vitenskapens skyld.
Ellers er jo ikke britisk øl kjent for noe videre kullsyre.Da prøver vi noen flasker for vitenskapen! Skal variere litt mengde, kanskje purge med co2 også så får vi se hva resultatet blir.
Ellers er jo ikke britisk øl kjent for noe videre kullsyre.
Et tu, Brute.britisk ...?
Au, jeg er blittt så avstumpet at jeg leser IPA uten videre som amerikansk IPA.
britisk ...?
Au, jeg er blittt så avstumpet at jeg leser IPA uten videre som amerikansk IPA.