Jeg har brukt den. Jeg mistenker at mengden CaSO4 (som er der for å fremheve humlebidraget smaksmessig) kan dra pH så langt i en retning at CaCO3 og NaHCO3 er der for å kompensere pH i motsatt retning.
Dette er bare basert på et forsøk på logisk tenking, og jeg har ikke noen erfaring som begrunner det. Jeg er likevel rimelig sikker på at Gahr er betydelig mer erfaren enn det jeg er, og jeg tror ikke å følge tabellen bærer helt galt av sted.
Jeg bruker disse ressursene for min vannjustering:
Vannjustering - en innføring - Bryggselv Blogg
Vannjustering - Bryggekalkulator.no
Begge disse er basert på Gahrs tabell. Jeg har alle disse tilsetningsstoffene, men jeg ser ikke helt behovet for BÅDE CaCO3 og NaHCO3, og når den beholdningen jeg har av disse er brukt opp, så tror jeg at jeg kun kommer til å standardisere på NaHCO3 for denne typen pH-tilsetninger.
Jeg lurer egentlig litt på hva som er forskjellen mellom bruk av CaCO3 og NaHCO3 når det gjelder sluttresultatet, og synes ikke det går helt klart fram av BryggSelv-bloggen over.
Noen som vet hva som er forskjellen på bruken av disse (CaCO3 - kritt og NaHCO3 - natron)?