Tråden for dumme spørsmål.

Hvis man har en daisychain med ballocks på gass når man karbonerer, og klakker på i tur og orden, suger man øl inn i gasslangen fra første fatet når man klakker på det neste. Fort å glemme å tappe av en halvliter før man kobler på gassen hvis fatet er breddfullt. Jeg har seks gass ballocker på daisychainen min for karbonering. Et jævla arbeid å rengjøre om der kommer øl inni.
Du kan kjøpe tilbakeslagsventiler. Koster litt med 6 stk., da...
 
Dumt motspørsmål: hvorfor vil du ikke ha øl ved gasskoblingen?
Paranoid for å drite meg ut, har 6 fat kobla til en manifold, bytter øl, fyller flasker, purger og styrer, så sjansen for at øl stikker inn i regulatoren er der, men er det ikke øl over gass inn røret er jeg rimelig mye tryggere :)
 
Kan skrive under på at denne vekta fungerer knallbra. Eneste jeg har å innvende, er at selve vekta ikke tåler vann. Søler du litt enten med å ha vått fat, glemme sikkerhetsventilen, eller noe anna som gjør at det kommer vann inn i mellom plata og fjæra på vekta så leser den av feil helt til den har tørka. Har brukt denne i et års tid og har stort sett gode erfaringer. Har ikke funnet noe andre vekter med vettug pris som er like godt oppløst.
Mange takk for heads up, skal passe på å tørke av fatene før jeg setter de på vekta og eller være varsom med væske rundt vekta.
 
I den sammenheng lurer jeg på hvor mange liter man får i et 19-litersfat før man fyller opp over gassrøret? Får man 19 liter, eller kan man ikke fylle mer enn eks 18.5 liter før ølet står over gassrøret?....
 
Tror jeg går for det da, vil vel ta vel så lang tid på å forsikre seg om at starsanen er helt utblandet som å fylle fatet i dusjen og bare fjerne skummet til fatet er synlig fullt.

Du trenger ikke fjerne skum som sådan. Når det er fullt og renner over vil det også være skumfritt.
 
I den sammenheng lurer jeg på hvor mange liter man får i et 19-litersfat før man fyller opp over gassrøret? Får man 19 liter, eller kan man ikke fylle mer enn eks 18.5 liter før ølet står over gassrøret?....
19 liter er vel smekkfullt, jeg har kappet en god del av gassrøret så burde få inn 18,5 liter, skal sjekke når jeg får vekta :)
 
På en Stout med OG i området 1.100, er det noe å foretrekke av enten ferskgjær uten starter eller tørrgjær.
Kunne evt. laget en hurtigstarter (10t)
 
Det første jeg lurer på er om Vekt 50kg er den greieste duppetingsen for å ha kontroll på hvor mye øl som er i fatet under fylling, jeg vil absolutt ikke ha øl i nærheten av gass inn røret.
Jeg har en egen billig Kina gas ballock på en 3/16’’ slange. Når jeg fyller fat, skaper det passe mottrykk. Det vil boble ut litt skum når du nærmer deg, og det kommer ut øl når det er fullt. U vil derfor ikke kunne fylle over røret. Når fatet settes kaldt vil nivået syne 1 cm og aldri skape tilbakeslag. Slipper du gass ut sikkerhetsventilen, kan du lett få problemer.
Dersom jeg fyller fat fra gjæringskone, går 3/16’’ tilbake i karet. Blir det fullt, renner (pumpe) det tilbake i gjæringskaret.
 
Tilbake
Topp