Er nok kveiken som vert vår redning nå når importen frå USA vert stengt ned
Sent from my iPhone using Tapatalk
Og der stengte Danmark grensene...
Stengt for mennesker, men gjær går vel gjennom. Og antibac blir produsert i Danmark, så helt stengt blir det nok aldriOg der stengte Danmark grensene...
Det går bra. Har byttet på mitt hjemsted.Edit: Jeg spurte Europris Spydeberg på facebook, og det var ikke noe problem å få bytte den
Er det noen her som vet om jeg kan bytte en tom sodastream-flaske på Europris?
De har et merke som heter Wassermaxx
Kullsyresylinder Wassermaxx
Hva bruker du de ulike til? Har bare brukt Skare av disse.Saure, Skare og Lida løser alle mine øl-utfordringer.
Kanskje det blir en belgisk ipa? Det kan jo være godt. Ellers syns jeg vel 013 har gjæra rimelig godt ut når jeg har brukt den, så jeg ville nok ikke vært så overraska over å nærme meg 1,010 hvis jeg hadde meska lavt.Brygget en IPA løst basert på Vestkyst oppskriften for fem dager siden. Tok en SG måling i dag, og den er allerede nede på 1.010. Gjæren er WLP013, og trodde ikke den gjæret såpass ut. OG var 1.066, mesket på 64°C.
Forrige batch i karet var en belgisk dobbel, gjæret med WLP530.
Bør jeg være bekymret? Blir jo en litt tørrere IPA enn planlagt.
Brygget en IPA løst basert på Vestkyst oppskriften for fem dager siden. Tok en SG måling i dag, og den er allerede nede på 1.010. Gjæren er WLP013, og trodde ikke den gjæret såpass ut. OG var 1.066, mesket på 64°C.
Forrige batch i karet var en belgisk dobbel, gjæret med WLP530.
Bør jeg være bekymret? Blir jo en litt tørrere IPA enn planlagt.
Det var skrevet med et lite glimt i øyet det da. Men de er forskjellige ja, og kan brukes til det meste der ikke gjæra spiller hovedrolla. Skare er tipp-topp i alt som er humlet amerikansk. Engelske humler, så foretrekker jeg Lida. Begge fungerer også godt i mørkere øl, hvor Lida demper bitterheten og humla mer enn Skare og Saure. Saure produserer veldig gode råøl.Hva bruker du de ulike til? Har bare brukt Skare av disse.
Hva gjør folk mot slutten av koketiden uavhengig av oppskrift egentlig?
Jeg har fått inntrykk av at det er viktig å kjøle ned så raskt som mulig, så min fremgangsmåte har vært en halv Whirlfloc pr 25l 15 min før flameout og så kjøling umiddelbart.
På mitt første brygg brukte jeg spiralkkøler og ting så rimelig greit ut, mens på mine neste to med motstrømskjøler ble det mye proteinklumper (?) i gjæringskaret som jeg mistenker ikke hadde havnet det om jeg hadde kjørt whirlpool og/eller ventet litt etter flamout.
Hva gjør dere?
Jeg gønner på med rask overføring til gjæringskar via motstrømskjøler. Protaflocen er veldig effektiv. Tapper av den første 1,5 literen på brusflaske og det fanger opp nesten all coldbreak-gugga.Hva gjør folk mot slutten av koketiden uavhengig av oppskrift egentlig?
Jeg har fått inntrykk av at det er viktig å kjøle ned så raskt som mulig, så min fremgangsmåte har vært en halv Whirlfloc pr 25l 15 min før flameout og så kjøling umiddelbart.
På mitt første brygg brukte jeg spiralkkøler og ting så rimelig greit ut, mens på mine neste to med motstrømskjøler ble det mye proteinklumper (?) i gjæringskaret som jeg mistenker ikke hadde havnet det om jeg hadde kjørt whirlpool og/eller ventet litt etter flamout.
Hva gjør dere?
Når jeg pitcher gjær nå, tar jeg litt ekstra og bare strør i gjæringstanken heller enn å rehydrere. Hvis jeg venter med å tilsette gjæra til alt er tappa, så er det ganske mye skum.. Siste gangene har jeg derfor strødd i gjæra i mens jeg tapper med vørterlufter over i gjæringstanken. Er dette unødvendig stressende for gjæra tror dere? Nå brukte jeg 150 gram US-05 til 70 liter med OG 1.075. Kalkulatoren i Brewfather sier 11 pakker uten rehydrering, altså drøyt 125 gram.
Gjær fra starter? Kjapt uansett.Brygget en pils i dag som endte på OG1049. 2 timer etter pitch av WLP833 er den godt i gang! Det har jeg ikke opplevd før, og i hvert fall ikke med en lagergjær. WLP833 pleier hos meg å gi utslag i gjærlåsen etter rundt 12 timer