Tråden for dumme spørsmål.

men til å rehydrate tørrgjær er det kanskje greit
da det er snakk om så små mengder
gjør det ikke, men vurderer det
 
Jeg sitter her med en amerikansk hveteøl i glasset. Jeg brukte Hallertau Blanc som bitter på 45 og Hersbrucker på 20,10 og 5 min. Jeg valgte å bruke Lallemand New England gjær, jeg tenkte det ikke ville være så stor forskjell og ville høste gjæra fra et brygg med en grei OG og ingen tørrhumling.

Når jeg smaker på ølet så minner det mest om WB-06, altså en veldig dempet nelikk smak enn den jeg pleide få med WB-06, men i den samme gata, ølet er ikke hazy som det alltid var med WB-06 dog.

Jeg spør fordi jeg fant ut at WB-06 er diastaticus og dermed sluttet å bruke den, men er nå litt redd for at den kanskje sitter i en av gjæringskarene. Noen som har prøvd Lallemand i en "ren" øl og har noen formening om hvilke smaker den gir?

Edit: Ut i fra dagens poster på dette forumet skulle man tro jeg var en dement alkiss, jeg beklager for det, men siden en god latter forlenger livet, jeg tappet fra feil fat, det VAR WB-06 hefe jeg drakk, IKKE amerikansk hveteøl, ikke rart nelliken var dempet og ølet klart, den er over et halvt år gammel...... Men heeeeeregud, håper noen trekker på smilebåndet i alle fall så var det verdt å dele:D
 
Sist redigert:
Jeg sitter her med en amerikansk hveteøl i glasset. Jeg brukte Hallertau Blanc som bitter på 45 og Hersbrucker på 20,10 og 5 min. Jeg valgte å bruke Lallemand New England gjær, jeg tenkte det ikke ville være så stor forskjell og ville høste gjæra fra et brygg med en grei OG og ingen tørrhumling.

Når jeg smaker på ølet så minner det mest om WB-06, altså en veldig dempet nelikk smak enn den jeg pleide få med WB-06, men i den samme gata, ølet er ikke hazy som det alltid var med WB-06 dog.

Jeg spør fordi jeg fant ut at WB-06 er diastaticus og dermed sluttet å bruke den, men er nå litt redd for at den kanskje sitter i en av gjæringskarene. Noen som har prøvd Lallemand i en "ren" øl og har noen formening om hvilke smaker den gir?

Edit: Ut i fra dagens poster på dette forumet skulle man tro jeg var en dement alkiss, jeg beklager for det, men siden en god latter forlenger livet, jeg tappet fra feil fat, det VAR WB-06 hefe jeg drakk, IKKE amerikansk hveteøl, ikke rart nelliken var dempet og ølet klart, den er over et halvt år gammel...... Men heeeeeregud, håper noen trekker på smilebåndet i alle fall så var det verdt å dele:D

En av de gode historiene:).
 
Hvordan best vekke opp og formere 3-4 måneder gammel gjær?

Jeg har et syltetøyglass med to cm med kompakt Dahlsgjær som har stått i kjøleskapet siden jeg gjenoppfrisket den i november. Den gang var den enda eldre, og jeg skilte død fra frisk gjær og tok vare på sistnevnte.

Nå skal jeg endelig til å brygge med den igjen, og må få vekket den til live. Hvordan gjør jeg best det?

Jeg ser for meg å starte med svak vørter på 1,020, men hvor mye gjær og vørter bør jeg ta utgangspunkt i? En liter og halvparten av gjæren?

Så lar jeg den gå til den er ferdig, kjøler ned dekanterer og kjører så en stor fireliter med 1,040?

Jeg har to femliters og én treliters erlenmeyerkolber og to magnetrørere, så her er det flere muligheter. Slik jeg brygger pils, liker jeg å bruke MYE gjær.
 
Hvordan best vekke opp og formere 3-4 måneder gammel gjær?

Jeg har et syltetøyglass med to cm med kompakt Dahlsgjær som har stått i kjøleskapet siden jeg gjenoppfrisket den i november. Den gang var den enda eldre, og jeg skilte død fra frisk gjær og tok vare på sistnevnte.

Nå skal jeg endelig til å brygge med den igjen, og må få vekket den til live. Hvordan gjør jeg best det?

Jeg ser for meg å starte med svak vørter på 1,020, men hvor mye gjær og vørter bør jeg ta utgangspunkt i? En liter og halvparten av gjæren?

Så lar jeg den gå til den er ferdig, kjøler ned dekanterer og kjører så en stor fireliter med 1,040?

Jeg har to femliters og én treliters erlenmeyerkolber og to magnetrørere, så her er det flere muligheter. Slik jeg brygger pils, liker jeg å bruke MYE gjær.

Jeg pleier å starte gammel gjær med 0,5 liter 1.020 og en «dæsj» gjær. Rister den manuelt en ukes tid. Så stepper jeg opp til 1 liter. Og derfra til det jeg trenger.
 
Når man har tatt tappekranen helt fra hverandre (fire deler, mutter, hane og kranhuset i to deler), trenger man å smøre med fett e.l. før man setter huset sammen igjen?
 
Tilbake
Topp