Det bringer meg til et annet dumt spørsmål, er det noen som har prøvd å meske med varmt vann fra springen?
Det hadde jo spart masse tid
Eller den tredje burde være kaldt vann som kokes.For at det skal bli riktig, bør vel også det kalde vannet kokes
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg sitter her med en amerikansk hveteøl i glasset. Jeg brukte Hallertau Blanc som bitter på 45 og Hersbrucker på 20,10 og 5 min. Jeg valgte å bruke Lallemand New England gjær, jeg tenkte det ikke ville være så stor forskjell og ville høste gjæra fra et brygg med en grei OG og ingen tørrhumling.
Når jeg smaker på ølet så minner det mest om WB-06, altså en veldig dempet nelikk smak enn den jeg pleide få med WB-06, men i den samme gata, ølet er ikke hazy som det alltid var med WB-06 dog.
Jeg spør fordi jeg fant ut at WB-06 er diastaticus og dermed sluttet å bruke den, men er nå litt redd for at den kanskje sitter i en av gjæringskarene. Noen som har prøvd Lallemand i en "ren" øl og har noen formening om hvilke smaker den gir?
Edit: Ut i fra dagens poster på dette forumet skulle man tro jeg var en dement alkiss, jeg beklager for det, men siden en god latter forlenger livet, jeg tappet fra feil fat, det VAR WB-06 hefe jeg drakk, IKKE amerikansk hveteøl, ikke rart nelliken var dempet og ølet klart, den er over et halvt år gammel...... Men heeeeeregud, håper noen trekker på smilebåndet i alle fall så var det verdt å dele
Godt å høre, til mitt forsvar så er det jo reine labyrinten å velge riktig kranEn av de gode historiene.
Godt å høre, til mitt forsvar så er det jo reine labyrinten å velge riktig kran
Vis vedlegget 43845
Nok et argument for god gammeldags flasking. Det der hadde jeg aldri klart å holde orden på.
I pose og sekk, jeg har alltid ville ha det hele,
Jeg er nok litt grådig, jeg vil ha i pose og sekk, eller flaske og fat om du vil, men det viser seg jo at alt har sin pris, som å miste overblikk
Vis vedlegget 43846
Altså nå må vi roe oss ned litt her, jeg merker de flaskene som ikke har samme innhold som de som ikke er merket, er det tilstrekkelig? Og dessuten, jeg er ganske spontan og liker en overraskelse i ny og neHar du merket flaskene? Eller satser du på at du husker hvem som er hvem her også?
Ta en sprittusj og tegn strek på enten ballock, J/G kobling, eller slange. Har samme problemet i kegeratoren min, med 3 fat, var nødt å merke slangene med I, II og III.Godt å høre, til mitt forsvar så er det jo reine labyrinten å velge riktig kran
Hvordan best vekke opp og formere 3-4 måneder gammel gjær?
Jeg har et syltetøyglass med to cm med kompakt Dahlsgjær som har stått i kjøleskapet siden jeg gjenoppfrisket den i november. Den gang var den enda eldre, og jeg skilte død fra frisk gjær og tok vare på sistnevnte.
Nå skal jeg endelig til å brygge med den igjen, og må få vekket den til live. Hvordan gjør jeg best det?
Jeg ser for meg å starte med svak vørter på 1,020, men hvor mye gjær og vørter bør jeg ta utgangspunkt i? En liter og halvparten av gjæren?
Så lar jeg den gå til den er ferdig, kjøler ned dekanterer og kjører så en stor fireliter med 1,040?
Jeg har to femliters og én treliters erlenmeyerkolber og to magnetrørere, så her er det flere muligheter. Slik jeg brygger pils, liker jeg å bruke MYE gjær.
Jeg gjør det. Lettere å presse sammen. Men man MÅ vel ikke. (Fem deler, -du glemte pakningen...)Når man har tatt tappekranen helt fra hverandre (fire deler, mutter, hane og kranhuset i to deler), trenger man å smøre med fett e.l. før man setter huset sammen igjen?
Oppdager fort at man har glemt pakningen når man tapper øl til gjæringskaret.Jeg gjør det. Lettere å presse sammen. Men man MÅ vel ikke. (Fem deler, -du glemte pakningen...)
Jeg gjør det. Lettere å presse sammen. Men man MÅ vel ikke. (Fem deler, -du glemte pakningen...)
Jeg ser for meg å starte med svak vørter på 1,020