Amarillo
Norbrygg-medlem
Jeg ser for meg å starte med svak vørter på 1,020
Husk at dette er trønder-gjær.
Jeg ville laget starter på ren heimert, eventuelt karsk hvis du vil være litt mer forsiktig.
Jeg ser for meg å starte med svak vørter på 1,020
Det spekuleres i et heimert-amnesti framover for å kompensere for mangel på antibacHusk at dette er trønder-gjær.
Jeg ville laget starter på ren heimert, eventuelt karsk hvis du vil være litt mer forsiktig.
Nix. Bruk Brewersfriend eller Brewfather og bruk stirplate og Braukaiser.Et spørsmål tilpasset tråden: Er mrMalty fortsatt noenlunde retningsgivende for å beregne mengde slurry? Finner ikke noen ok måte å regne dette i yeastcalculator, brewersfriend eller brewfather
Tips til "Slurry density" i brewersfriend? Står på default 1mrd celler pr ml. Er dette greit å gå ut fra?Nix. Bruk Brewersfriend eller Brewfather og bruk stirplate og Braukaiser.
CIP-Film pakningsmiddel 113g - BryggSelvFood-grade, desinfisert fett; noen forslag?
Hvordan best vekke opp og formere 3-4 måneder gammel gjær?
Jeg har et syltetøyglass med to cm med kompakt Dahlsgjær som har stått i kjøleskapet siden jeg gjenoppfrisket den i november. Den gang var den enda eldre, og jeg skilte død fra frisk gjær og tok vare på sistnevnte.
Nå skal jeg endelig til å brygge med den igjen, og må få vekket den til live. Hvordan gjør jeg best det?
Jeg ser for meg å starte med svak vørter på 1,020, men hvor mye gjær og vørter bør jeg ta utgangspunkt i? En liter og halvparten av gjæren?
Så lar jeg den gå til den er ferdig, kjøler ned dekanterer og kjører så en stor fireliter med 1,040?
Jeg har to femliters og én treliters erlenmeyerkolber og to magnetrørere, så her er det flere muligheter. Slik jeg brygger pils, liker jeg å bruke MYE gjær.
"A very thick, compacted slurry would be about 4.5 Billion cells per milliliter. An 'average' density thickness might be 2.4 Billion cells per milliliter. A thin slurry might be 1 Billion cells per Milliliter."Tips til "Slurry density" i brewersfriend? Står på default 1mrd celler pr ml. Er dette greit å gå ut fra?
What would @Finn do?
Jeg har vel ikke mer kompetanse på dette enn deg - men jeg har gjort som du foreslår; brukt svak vørter.
Ellers foreslår White og Zainasheff i Yeast en revitalisering der du rører forsiktig inn en veldig liten mengde sterk vørter i gjæren. Jeg har aldri prøvd det, og det virker klønete. Men har du boka, så står det på s.167.
Jeg tror jeg splitter det jeg har 50/50 i hver sin erlenmeyerkolbe med svak vørter. Så, når den er ferdig, fyller jeg på med flere liter med 1,040-vørter (eller litt sterkere, for å kompensere for at det blir litt vannet ut) for sunn vekst.
Rai, rai!
Her var det liv?
Jeg har opplevd at det ha tatt fryktelig lang tid før det livet viste seg - 2-3 døgn. Så det gjelder å ikke gi opp for tidlig.
Hjemmekontor her også. Mulig det blir litt brygging framoverJeg har blitt sendt i hjemmekontor på ubestemt tid. Så her er det forhåpentligvis muligheter for tett oppfølging.![]()
Hjemmekontor her også. Mulig det blir litt brygging framover
Vis vedleggetSamme her. Da er det bare å håpe bryggebutikkene ikke mister leveranser, og at de holder seg åpne. Da er det gode muligheter for å fylle opp en slunken keezer![]()
Her var det liv?
Jeg har opplevd at det ha tatt fryktelig lang tid før det livet viste seg - 2-3 døgn. Så det gjelder å ikke gi opp for tidlig.
Noen gjær gir sterk svovellukt. Er det noe sånt du kjenner?Brygget på tirsdag mitt 9 brygg,Jegerpils fra Bryggselv.Alt ser ut til å gå bra (traff blant OG perfekt) og den står og gjærer på 13 grader nå.
MEN............fy faderen hvor det lukter i rommet !! Og det er ikke den gode gjærlukta,det minner meg mer om den kvalmende lukta som oppstod innendørs i den tida man malte med oljemaling.
Brygget den identiske Gullpilsen fra Bryggselv i fjor uten at det ble en sånn lukt.Har en mistanke om at vørteren ikke ble nok avkjølt og mistenker at det billige termometeret jeg bruker ikke virker.Har noen her opplevd det samme ?
Noen gjær gir sterk svovellukt. Er det noe sånt du kjenner?