Tråden for dumme spørsmål.

Problemet med denne tråden er gennerelt at svar og spørsmål flyter over i hverandre
så det er vanskelig å følge tråden
 
Problemet med denne tråden er gennerelt at svar og spørsmål flyter over i hverandre
så det er vanskelig å følge tråden
“It is therefore senseless to think of complaining since nothing foreign has decided what we feel, what we live, or what we are.”
? Jean-Paul Sartre
 
Kontaktet kjøpsstedet, og de mente at oppskriften stemte, den [emoji23][emoji2373]


Sent from my iPhone using Tapatalk

Undrer på om det kan være et tilfelle av "lost in translation", dvs. at den opprinnelige oppskrifta har benyttet seg av "herrmann-verfahren". De folka du handler med, skjønner åpenbart ikke så mye, men de må jo ha fått dette med 40 grader et sted fra?
 
Hah, ja da er jeg spent på hvirdan dette ølet blir. Jeg mesket først på 65, så 70 istedet for 49. Kokte 90 min. OG var way off (var på 1050), selv om jeg var veldig nøye med alt. Står i alle fall å gjærer i skap nå mellom 19,7 og 20,5 grader. Så får vi se om det blir en dobbel, trippeø eller hva det nå enn blir.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Hah, ja da er jeg spent på hvirdan dette ølet blir. Jeg mesket først på 65, så 70 istedet for 49. Kokte 90 min. OG var way off (var på 1050), selv om jeg var veldig nøye med alt. Står i alle fall å gjærer i skap nå mellom 19,7 og 20,5 grader. Så får vi se om det blir en dobbel, trippeø eller hva det nå enn blir.


Sent from my iPhone using Tapatalk
En dobbel blir det ihvertfall ikke. Med den OGen blir det vel ikke noen trippel heller. Det blir øl.
 
En dobbel blir det ihvertfall ikke. Med den OGen blir det vel ikke noen trippel heller. Det blir øl.
Hvorfor skulle det ikke bli en tripel? Jeg tror Vinbua har blingsa på overskrifta og et umiddelbart anfall av dysleksi/uoppmerksomhet har gjort at feilen med meske- temp/tid har bestått.
Edit: aha, ser nå at @IvarMR har hatt en ekstremt lav OG. kanskje har han målt varmt og ikke kompensert for temperatur?

Vis vedlegget
 
Dette er flaut, jeg brygger en stout i dag og derfor en delmesk. Jeg gjorde alt som jeg pleier og når jeg var på rundt 70 grader tilsatt jeg malten. Etter 3 minutt merker jeg at noe ikke er riktig. Og joda denne nissen har sett på fahrenheit istedet for celsius. Hjernen må ha vært julegrøt.

Jeg satt kasserollen tilbake på koketoppen og rørte kontinuerlig til jeg kom opp til riktig temp (66 grader). Så spørsmålet blir, hva nå?
 
Tilbake
Topp