Takk for link, den blir grei å lese mens det koker, for jeg koker opp og krysser fingra istedenfor å dumpe vørteren å legge meg i fosterstilling vel?Du går jo i praksis gjennom alle steg da. Les litt her. The Science of Step Mashing - Brew Your Own
Takk for link, den blir grei å lese mens det koker, for jeg koker opp og krysser fingra istedenfor å dumpe vørteren å legge meg i fosterstilling vel?Du går jo i praksis gjennom alle steg da. Les litt her. The Science of Step Mashing - Brew Your Own
Delmesk ja, men 88% av malten var der, kun 12 % DME, liten batch så tenkte jeg like gjerne kunne meske det kornet jeg fikk plass til i gryta mi, går kanskje greit uansett?Slapp av, det går så fint. Har gjort det mange ganger selv, ikke blanda fahrenheit og celsius, men starta med kaldt vann
Du kjører uansett delmesk
Det bringer meg til et annet dumt spørsmål, er det noen som har prøvd å meske med varmt vann fra springen?
Det hadde jo spart masse tid
I styret fulgte jeg ikke med, men vil tro det gikk rundt 20 min fra 20 til 66 grader.Jeg tror det går fint uansett, så lenge du ikke bruker for lang tid på å nå mesketemp
Det bringer meg til et annet dumt spørsmål, er det noen som har prøvd å meske med varmt vann fra springen?
Det hadde jo spart masse tid
Det bringer meg til et annet dumt spørsmål, er det noen som har prøvd å meske med varmt vann fra springen?
Det hadde jo spart masse tid
Eller den tredje burde være kaldt vann som kokes.For at det skal bli riktig, bør vel også det kalde vannet kokes
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg sitter her med en amerikansk hveteøl i glasset. Jeg brukte Hallertau Blanc som bitter på 45 og Hersbrucker på 20,10 og 5 min. Jeg valgte å bruke Lallemand New England gjær, jeg tenkte det ikke ville være så stor forskjell og ville høste gjæra fra et brygg med en grei OG og ingen tørrhumling.
Når jeg smaker på ølet så minner det mest om WB-06, altså en veldig dempet nelikk smak enn den jeg pleide få med WB-06, men i den samme gata, ølet er ikke hazy som det alltid var med WB-06 dog.
Jeg spør fordi jeg fant ut at WB-06 er diastaticus og dermed sluttet å bruke den, men er nå litt redd for at den kanskje sitter i en av gjæringskarene. Noen som har prøvd Lallemand i en "ren" øl og har noen formening om hvilke smaker den gir?
Edit: Ut i fra dagens poster på dette forumet skulle man tro jeg var en dement alkiss, jeg beklager for det, men siden en god latter forlenger livet, jeg tappet fra feil fat, det VAR WB-06 hefe jeg drakk, IKKE amerikansk hveteøl, ikke rart nelliken var dempet og ølet klart, den er over et halvt år gammel...... Men heeeeeregud, håper noen trekker på smilebåndet i alle fall så var det verdt å dele![]()
Godt å høre, til mitt forsvar så er det jo reine labyrinten å velge riktig kranEn av de gode historiene.
Nok et argument for god gammeldags flasking. Det der hadde jeg aldri klart å holde orden på.
I pose og sekk, jeg har alltid ville ha det hele,
Jeg er nok litt grådig, jeg vil ha i pose og sekk, eller flaske og fat om du vil, men det viser seg jo at alt har sin pris, som å miste overblikk
Vis vedlegget 43846