Finn Berger
Moderator
Spørsmål om mesking. Når man skal øke tempen underveis i meskingen ser jeg man skal telle tid fra man når den økte temperaturen. Gjelder det samme når man skal senke? Skal meske på 65 grader i 60 min og 40 grader i 30 min. Kommer til å ta en god stund før den synker til 40 tenker jeg. Men skal vente til den når 40 før jeg starter 30 min?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Det kan kanskje være snakk om en spesiell mesketeknikk for å øke glukoseandelen i vørteren? Herrmann-verfahren kalles det, etter opphavsmannen. Men det gir såvidt jeg kan forstå kun mening når man brygger weissbier, og ønsker mye banansmak. Skjønt kanskje i et belgisk øl ... ?
Men du kan ikke få til dette ved å først meske hele mesken på 65, og så senke temperaturen til 40, for da vil du ha denaturert det enzymet - maltase - som reduserer maltosen til glukose. Så jeg ville gjette på at 40 er en trykkfeil for 70.
Litt om denne spesielle mesketeknikken: Brewing better Wheat Beers with Herrmann
Sist redigert: