Tråden for dumme spørsmål.

Flasket en two captains i dag som har blitt stående 1,5 uker på overtid. Altså 3,5 uker til gjæring. Gjæret på 20-21 grader.
Glemte å måle fg før flasking, glemmekontor og glemmeskole for barna, men kom på det med siste rest av ølen. Det var fg 1.018, skulle vært 1.008. Og var 1.082 og den ble gjæret med 1 pk 007 fra en 2l starter.

Bør jeg være bekymret for flaskebomber?

Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
 
Flasket en two captains i dag som har blitt stående 1,5 uker på overtid. Altså 3,5 uker til gjæring. Gjæret på 20-21 grader.
Glemte å måle fg før flasking, glemmekontor og glemmeskole for barna, men kom på det med siste rest av ølen. Det var fg 1.018, skulle vært 1.008. Og var 1.082 og den ble gjæret med 1 pk 007 fra en 2l starter.

Bør jeg være bekymret for flaskebomber?

Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
Jeg hadde nok vært bekymra.
 
Tror jeg går for S-04 eller M42 da jeg egentlig tenkte WLP007 på denne. Holder 3 pakker med M42 til rundt 20 liter?

Her er utregningen i Brewfather. Husk at det er ikke like mye gjærceller pr gram i alle pakker tørrgjær. S-04 har 6 mrd / gram (11.5 gram i pakken) ved pakkedato. M42 har 5 mrd / gram (10 gram i pakken) ved pakkedato. 3 pakker M42 vil være en solid underpitch, trolig vil du slite med å få gjæra ut ølet..?

Vis vedlegget
 
Her er utregningen i Brewfather. Husk at det er ikke like mye gjærceller pr gram i alle pakker tørrgjær. S-04 har 6 mrd / gram (11.5 gram i pakken) ved pakkedato. M42 har 5 mrd / gram (10 gram i pakken) ved pakkedato. 3 pakker M42 vil være en solid underpitch, trolig vil du slite med å få gjæra ut ølet..?

Det der er vel minimum garantert celletetthet. I virkeligheten så er det nok mer. Ikke uvanlig å anta 10mrd/g. Sett noen anta 14 men så optimist tør ikke jeg å være :p
 
Denne er også kjekk for å fylle kegs. Kan sette på spunding valve også, for å sørge for et visst mottrykk. "Set and forget"

Duotight Flow Stopper - Fill Kegs Automatically, Keg Filler, Bottle filler, Beer Filler, Make your Own Auto Keg Filling Machine

Har blowtie spundingventil, og er meget fornøyd, og denne ser og snedig ut. Men, man vil vel her kun unngå søl? Ølet vil jo stå over gassrøret idet det blir stoppet av denne saken her. Så det løser ikke problemet med potensielt tilbakeslag. Eller er det noe jeg misforstår? Altså denne saken er bare en forsikring mot gris dersom man ikke bruker en vekt og følger med selv på overføringen...
 
Her er utregningen i Brewfather. Husk at det er ikke like mye gjærceller pr gram i alle pakker tørrgjær. S-04 har 6 mrd / gram (11.5 gram i pakken) ved pakkedato. M42 har 5 mrd / gram (10 gram i pakken) ved pakkedato. 3 pakker M42 vil være en solid underpitch, trolig vil du slite med å få gjæra ut ølet..?

Vis vedlegget 44010
11 pakker med m42????? o_O
Mr Malty gir følgende:
Vis vedlegget

Men ser jo at det ikke går opp med 3.4 pakker til 710mrd celler.
Hva tar MrMalty egentlig utgangspunkt i med antall celler per gram når han kommer fram til 3.4 pakker?
 
Har blowtie spundingventil, og er meget fornøyd, og denne ser og snedig ut. Men, man vil vel her kun unngå søl? Ølet vil jo stå over gassrøret idet det blir stoppet av denne saken her. Så det løser ikke problemet med potensielt tilbakeslag. Eller er det noe jeg misforstår? Altså denne saken er bare en forsikring mot gris dersom man ikke bruker en vekt og følger med selv på overføringen...

Mulig jeg ikke ser hele bildet, men jeg antar at du ikke vil få tilbakeslag om du setter høyere trykk på gass inn enn det er på fatet før du kobler til gasskoblingen?
 
Jeg har en egen billig Kina gas ballock på en 3/16’’ slange. Når jeg fyller fat, skaper det passe mottrykk. Det vil boble ut litt skum når du nærmer deg, og det kommer ut øl når det er fullt. U vil derfor ikke kunne fylle over røret. Når fatet settes kaldt vil nivået syne 1 cm og aldri skape tilbakeslag. Slipper du gass ut sikkerhetsventilen, kan du lett få problemer.
Dersom jeg fyller fat fra gjæringskone, går 3/16’’ tilbake i karet. Blir det fullt, renner (pumpe) det tilbake i gjæringskaret.

Her tror jeg et bilde eller en illustrasjon hadde gjort seg, jeg har vanlige bøtter og så for meg noe så enkelt som en silikonslange med svart ball lock i enden, koble den på krana på bøtta, så en gasslange med grå ball lock i enden, og stappe den pakninga til gjærlåsen. Mener det var @Holmentoppen som hadde lagt ut et bilde av det.
Vis vedlegget

Denne er også kjekk for å fylle kegs. Kan sette på spunding valve også, for å sørge for et visst mottrykk. "Set and forget"

Duotight Flow Stopper - Fill Kegs Automatically, Keg Filler, Bottle filler, Beer Filler, Make your Own Auto Keg Filling Machine
Snedig sak, men jeg vil gjerne kjøre CO2'en i fatet inn i gjæringsbøtta :)
 
Gjærstarter wlp 830. Ca 2.5 liter starter, en pakke 830.
Har stått skal brukes til helga, nærmer seg da ganske 3 uker i kjøleskapet.
Skal til enkle pils 20-22 liter 1.045-50

Kast?
Bruk tørrgjær heller!
Eller kan eg friske den litt opp?
 
ser at man kan lage gjærstarter med flere steg. Hvorfor er det et alternativ? er det ikke bra nokk å lage 1 steg gjærstarter så lenge man treffer picthingrate på 1 steg?
Jeg forbinder flersteg med utdatert kunnskap. Dersom jeg trenger mer gjær enn hva jeg kan lage i en runde, heller jeg av 3/4 og heller ny vørter i kolben. Det jeg heller av settes kaldt for dekantering.
Den eneste gangen jeg stepper, er dersom gjæren er gammel. Da stepper jeg med OG 1L 1.020 og heller på 2L 1.040 etter et døgn.. ca...
 
Du har en del gjør som ikke er gammel. Da ville jeg ikke ha satt den på rører, men splittet i to, og brukt den som aktiv starter i sin helhet
 
Dekanter det du har i dag, tilsett vørter og la den komme i gang fra fredag til lørdag. Deretter tilsetter du den rett i karet etter brygging lørdag.
 
jepp...
Det er lenge siden jeg bodde i Kopervik (Karmøy), men jeg kjente at den ' hææææ'en ' rammet mitt formidlings-ego :)
 
jepp...
Det er lenge siden jeg bodde i Kopervik (Karmøy), men jeg kjente at den ' hææææ'en ' rammet mitt formidlings-ego :)
Eg har ingenting med Kopervik å gjøre...!!!:D
Forøvrig bor eg utenfor Bææærgen nå ;)

Men, for læringen. Hvorfor 1,5 liter vørter? Hvorfor så mye?
 
Tilbake
Topp