Jeg har brukt samme kar til både cider og kveik, og annet øl etterpå, de fleste kveik artene har jo distinkte karakterer så jeg tror jeg ville merket det om noe hadde sneket seg med. Jeg er dog notorisk på å bruke kluter som ikke lager riper og på grensen til paranoid når jeg vasker og skyllerHar forsøkt å søke (er berømt for å være flink til å lete, men ikke så god til å finne).
Kan gjæringskar brukes til øl etter å ha vært brukt til gjæring av cider? Gjort rein med oppvaskmiddel. Mener å ha lest på forumet at det ikke går (hverken cider eller kveik).
Har forsøkt å søke (er berømt for å være flink til å lete, men ikke så god til å finne).
Kan gjæringskar brukes til øl etter å ha vært brukt til gjæring av cider? Gjort rein med oppvaskmiddel. Mener å ha lest på forumet at det ikke går (hverken cider eller kveik).
Det kommer nok av at det skal ikke mye kveik til før den tar totalt over. I alle fall skare, vi snakker om et par gram på 25 liter og den eier karet.Jeg har nå gjort det to ganger uten å ha tenkt over at det skulle være noe problem. Kanskje det var derfor det gikk bra?
Spøk til side; jeg har aldri hørt det der, og skjønner ikke hvorfor det skulle være noe problem. Ikke med kveik, heller, for den sakens skyld. Avhengig av hva du gjærer med, så kan det jo bli problemer med krysskontaminasjon, men sjøl å bruke Belle Saison går bra hvis du bare veit at det er en risiko og forholder deg deretter. (Det finnes cidergjær som ikke er cerevisiae; jeg veit ikke om det er derfor dette kommer opp?)
Men hvis du har vaska karet ditt og oversett et par gram, da er det kanskje på tide med en titt på rutinene.Det kommer nok av at det skal ikke mye kveik til før den tar totalt over. I alle fall skare, vi snakker om et par gram på 25 liter og den eier karet.
Hehe helt klart, poenget mitt var at pitchrate er 1 gram pr 10 liter, så da skal det ikke mye til før den påvirket et brygg.Men hvis du har vaska karet ditt og oversett et par gram, da er det kanskje på tide med en titt på rutinene.
Hadde samme problem. Postet her.Hvorfor er det så j*** vanskelig å få ball locken på fatet "øl ut" noen ganger?
Gjelder mest den ene
Hadde samme problem. Postet her.
Svaret er keg lube eller hva de nå kaller det. Pakningene blir tørre.
Det hjalp meg.
Tror starsan tørker de ut. Kjøp ei tube og prøv. Bør nok være næringsmiddelgodkjent.Ja, for det funker faktisk å skylle ball locken i litt varmt vann
men kanskje ikke så god ide i lengden
Tja. Eg har ikkje behøvd det, men de blir vel utslitt de og.men kanskje jeg også bør kjøpe et par nye O-ringer da?
Også er den også Halal-sertifisert, men det er kanskje ikke så relevant i denne sammenhengenGlemte beskrivelsen...
Vis vedlegget 47593
Fatet en Cream Of Three Crops på mandag og mens dagens vørter kokte, tenkte jeg å ta en smakstest av cream alen, det er noe merkelig der, jeg mistenker at min flaked mais var noe gammel, mener å ha lest noe om at den holder seg dårlig.
Noen som kan fortelle meg hvilken smak gammel mais vil gi i ølet?
Jeg blei godt fornøyd med min cream ale, med Toro hurtigris. 86% pilsner, 12% ris og 2% acidulated.Fatet en Cream Of Three Crops på mandag og mens dagens vørter kokte, tenkte jeg å ta en smakstest av cream alen, det er noe merkelig der, jeg mistenker at min flaked mais var noe gammel, mener å ha lest noe om at den holder seg dårlig.
Kanskje prøve meg på den en gangJeg blei godt fornøyd med min cream ale, med Toro hurtigris. 86% pilsner, 12% ris og 2% acidulated.