Tråden for dumme spørsmål.

Det vet jeg ikke, men hvis jeg f.eks stiller inn på 1 bar
vil den ikke bare slippe ut overtrykket?
Jo det vil den selvfølgelig, men når flat bottom har en grense på 0,2 bar og jeg leser på homebrewtalk at kun med nok trykk til å dytte øl ut, var i sammenheng med lukket overføring, av en pet carboy var nok til at den buler blir jeg skeptisk til at den tåler 1 bar:eek:

Jeg skal ikke si at det ikke går, og jeg er pysete av natur, men jeg var nervøs for å i det hele tatt sette på trykk på flat bottom for at gass kunne slippe inn under kaldkræsj.
 
Jo det vil den selvfølgelig, men når flat bottom har en grense på 0,2 bar og jeg leser på homebrewtalk at kun med nok trykk til å dytte øl ut, var i sammenheng med lukket overføring, av en pet carboy var nok til at den buler blir jeg skeptisk til at den tåler 1 bar:eek:

Jeg skal ikke si at det ikke går, og jeg er pysete av natur, men jeg var nervøs for å i det hele tatt sette på trykk på flat bottom for at gass kunne slippe inn under kaldkræsj.

Ahh, slik å forstå
ennå godt jeg postet i rett tråd
 
Jo det vil den selvfølgelig, men når flat bottom har en grense på 0,2 bar og jeg leser på homebrewtalk at kun med nok trykk til å dytte øl ut, var i sammenheng med lukket overføring, av en pet carboy var nok til at den buler blir jeg skeptisk til at den tåler 1 bar:eek:

Jeg skal ikke si at det ikke går, og jeg er pysete av natur, men jeg var nervøs for å i det hele tatt sette på trykk på flat bottom for at gass kunne slippe inn under kaldkræsj.

Her står det at de kan ta opptil 15 psi ~1 bar

  • Carboys can withstand up to 15 psi of pressure with no deformation
 
Her står det at de kan ta opptil 15 psi ~1 bar


Ser der ja, jeg fant som sagt ikke noe konkret, og om du ikke er så pinglete som meg er det jo verdt et forsøk, men jeg tror fortsatt at det vil bli et problem å få proppen til å holde seg.

Når jeg fyller flasker fra fat bruker jeg en tilsvarende gummipropp, og den må jeg holde på plass mens jeg fyller flaskene ellers kommer den ut i god fart.
 
Ifølge manualen skal øllet være ferdig til lørdag, weiss fra mangrove jack.
Planen var å måle fg torsdag, deretter ny måling lørdag. Er det slik å forstå at hvis denne da er lik er det på tide med flasking?

bobler fortsatt litt i gjærlåsen, så spent på om jeg i det heletatt får utført flasking på lørdagen
Bump?
 
Er dette mulig?
Har noen bøtter med lager gående og når de flaskes så har jeg trolig en bra mengde gjær.
Det er jo greit å kunne gjenbruke noe av denne, kanskje som juleøl til vinteren.
Men, vil det gå å bruke samme maltmix til både baltic porter og dobbeltbokk?
Tenker da å ha en liten ekstra kjele med malt som gir det lille ekstra som ene vørterbasen mangler.
Kan koke med ekstra humle i dette.
Noen som har forslag eller kommer dette som så mye annet under en "Forvirret" ide?

Har gjort noe lignende en gang før. Samme vørter brukt i både saison og kølsch.
Gikk helt fint det selv om ingen av de er kandidater i en konkurranse :)
Poster i "Hjelp med oppskrift" hvis noen har tro på dette.
 
Fikk igjen en bærepose med flasker fra en anonym slektning i går, og hen har tydeligvis glemt å skylle flasker. Resultatet er at jeg nå har en del flasker med "limt" grums og bunnfall. Normalt holder det med flaskebørste og zalovann med etterfølgende varme og star san, men her må det sterkere saker til, ser jeg, etter at det ikke virker som bløtlegging med zalovann i flaskene over natta ikke har løsnet særlig mye.

Hva bruker dere for å løsne tørket bunnfall i flaskene?

Jeg kommer ikke til å gå for kaustisk soda, bare så det er sagt. Foretrekker ting som ikke har for heftige HMS-datablader.
 
Tror du med fordel kan gi de lengre tid.
Har er par kolber med rester etter gjær stående med zalovann nå.
La merke til at over natta så var det lite som skjedde.
Nå etter seks dager er en av de tilsynelatende ren.
Minst ei uke ville jeg gitt de. Her får slike gjerne en måned eller tre.
Husk bare på å ha de i hus nå når det kan bli frost.
Kjenner en som glemte dette :cool:
 
Fikk igjen en bærepose med flasker fra en anonym slektning i går, og hen har tydeligvis glemt å skylle flasker. Resultatet er at jeg nå har en del flasker med "limt" grums og bunnfall. Normalt holder det med flaskebørste og zalovann med etterfølgende varme og star san, men her må det sterkere saker til, ser jeg, etter at det ikke virker som bløtlegging med zalovann i flaskene over natta ikke har løsnet særlig mye.

Hva bruker dere for å løsne tørket bunnfall i flaskene?

Jeg kommer ikke til å gå for kaustisk soda, bare så det er sagt. Foretrekker ting som ikke har for heftige HMS-datablader.
PBW og halvfull flaske med kokende vann pleier å gjøre susen her :) lar det ofte stå en time eller to.
 
Hvilken vei må en magnetpumpe stå for å kunne skyve mesken? Må den stå slik at røret der mesken går ut peker oppover? Eller har det ikke noe å si så lenge mesken treffer og renner inn i røret som tar i mot før det skyves videre?
 
Fikk igjen en bærepose med flasker fra en anonym slektning i går, og hen har tydeligvis glemt å skylle flasker. Resultatet er at jeg nå har en del flasker med "limt" grums og bunnfall. Normalt holder det med flaskebørste og zalovann med etterfølgende varme og star san, men her må det sterkere saker til, ser jeg, etter at det ikke virker som bløtlegging med zalovann i flaskene over natta ikke har løsnet særlig mye.

Hva bruker dere for å løsne tørket bunnfall i flaskene?

Jeg kommer ikke til å gå for kaustisk soda, bare så det er sagt. Foretrekker ting som ikke har for heftige HMS-datablader.
Krystal Soda. Enten litt (kvart tskje?) i flaskene med varmt vann. Eller alt i et store gjæringskar eller lignende. Varmet vann og Krystal Soda. La det ligge noen timer.
 
Hvilken vei må en magnetpumpe stå for å kunne skyve mesken? Må den stå slik at røret der mesken går ut peker oppover? Eller har det ikke noe å si så lenge mesken treffer og renner inn i røret som tar i mot før det skyves videre?
Hvis en pumpe må stå i en bestemt retning vil den være merket med det.
 
@RealGone @YngveKL og @Forvirret : Takk for hjelp og tips. Jeg lar flaskene stå litt lenger med Zalovannet, og kjører en runde med flaskevask for å fjerne etiketter og se om det holder. Ellers blir det nok å forsøke krystallsoda.
Krystallsoda er helt supert på glass. Mest kjent for å fjerne sløret på som kommer etter hvert på krystallglass. Ganske ofte vasker jeg de ølglassa jeg bruker mest med krystallsoda. Da får man så fine gardiner i glassa igjen en stund. :) :beercheers:
 
Krystallsoda er helt supert på glass. Mest kjent for å fjerne sløret på som kommer etter hvert på krystallglass. Ganske ofte vasker jeg de ølglassa jeg bruker mest med krystallsoda. Da får man så fine gardiner i glassa igjen en stund. :) :beercheers:
Ja, jeg kjøpte det inn for glassvask, men har ikke hatt behov for det, virker det som. Har bra med skumgardiner i glassene mine.
 
Tilbake
Topp