Brygget en ganske plain gose med philly sour nylig (hvete/pilsner/litt syremalt). Hadde kun humle i hopstand, da til 7-8 IBU (Cascade og Centennial). Delte batchen i to og tilsatte bringebærpuré i den ene og pasjonsfruktpuré i den andre.
Jeg mener jeg kjenner et hint av humlene (ønsket sitrustonene), men det er naturlig nok ikke veldig bittert. Du bør være forsiktig med humle i sure øl, for surt pluss bittert kan være vrient å få til å bli godt (selv og sour IPA er en greie).
Om det er å ta knekken på gjæren med humle du er redd for så er ikke dette noe å bekymre seg for, Philly Sour-stammen tåler humle.
Anbefaler å pitche godt med gjær forresten. Jeg brukte Lallemand sin kalkulator, men fikk dårlig utgjæring, så surt men søtt øl (godt uansett). Sikt mot 1g/liter vørter.
Og om du vil booste syrningen så kan det være greit å erstatte en del av maltet (opp mot 10%) med sukker, da vil gjæren lage er surere øl.