Hei - lurer på hvor lenge ettergjæring på en flaske kan være. Min Hoegaarden skulle bli ferdig etter 2 uker, men nå etter 3 uker fortsetter trykket å gå oppover. Spundle'n på referansefat står på 3.2 bar - men så lenge har ølet ikke kommet enda. I dag hadde jeg lit over 36 psi. Flaskene står på 22 Celsius.
Tok ut en flaske i går og smakte på den i dag (4 Celsius) - tror det er nok CO2 og smaken er ganske ok. Smooth as silk.
Det jeg lurer på er om jeg skal bare "call it a day" og senke temperaturen eller la det stå på 22 Celsius intill trykket stabiliserer seg. Det betyr jo at det kanskje blir noe sødme igjen fra selve speisen (brukte ikke sukker).
Tok ut en flaske i går og smakte på den i dag (4 Celsius) - tror det er nok CO2 og smaken er ganske ok. Smooth as silk.
Det jeg lurer på er om jeg skal bare "call it a day" og senke temperaturen eller la det stå på 22 Celsius intill trykket stabiliserer seg. Det betyr jo at det kanskje blir noe sødme igjen fra selve speisen (brukte ikke sukker).