Hei - lurer på hvor lenge ettergjæring på en flaske kan være. Min Hoegaarden skulle bli ferdig etter 2 uker, men nå etter 3 uker fortsetter trykket å gå oppover. Spundle'n på referansefat står på 3.2 bar - men så lenge har ølet ikke kommet enda. I dag hadde jeg lit over 36 psi. Flaskene står på 22 Celsius.
Tok ut en flaske i går og smakte på den i dag (4 Celsius) - tror det er nok CO2 og smaken er ganske ok. Smooth as silk.
Det jeg lurer på er om jeg skal bare "call it a day" og senke temperaturen eller la det stå på 22 Celsius intill trykket stabiliserer seg. Det betyr jo at det kanskje blir noe sødme igjen fra selve speisen (brukte ikke sukker).
![EAD99BF2-9452-45C5-9FDB-7DCE34DDB972.jpeg EAD99BF2-9452-45C5-9FDB-7DCE34DDB972.jpeg](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/47/47853-e70f5223a80279e3159d260522fcfd3a.jpg)
Tok ut en flaske i går og smakte på den i dag (4 Celsius) - tror det er nok CO2 og smaken er ganske ok. Smooth as silk.
Det jeg lurer på er om jeg skal bare "call it a day" og senke temperaturen eller la det stå på 22 Celsius intill trykket stabiliserer seg. Det betyr jo at det kanskje blir noe sødme igjen fra selve speisen (brukte ikke sukker).
![EAD99BF2-9452-45C5-9FDB-7DCE34DDB972.jpeg EAD99BF2-9452-45C5-9FDB-7DCE34DDB972.jpeg](https://forum.norbrygg.no/data/attachments/47/47853-e70f5223a80279e3159d260522fcfd3a.jpg)