Tråden for dumme spørsmål.

Jeg synes det er vanskelig å forutsi hvor mye jeg ikke vil ha med over i fat, derfor tror jeg det ikke passer for meg å ha fast tappested.

Har derimot slutta å la flyteballen være kobla til midtstolpen i Apolloen. Den får nå flyte fritt. Det ser ut til å virke bra, nå tapper den omtrent en centimeter under overflata og siger pent nedover langs kanten til den legger seg pent og rolig oppå gjærkaka.
 
Noen som lengden på de forskjellige stigerørene til cornelius fat?
Lurer på om jeg kan bruke en av de istede for den flyteballen til Apollo som jeg ikke er så stor fan av..
Cask Widge flottørene er helt enestående, litt dyre men verdt det!

Jeg bruker kun de på mine Fermzilla tanker.

 
Cask Widge flottørene er helt enestående, litt dyre men verdt det!

Jeg bruker kun de på mine Fermzilla tanker.


Jeg tenkte bruke stigerør på Apollo. Så jeg trenger vite lengden og om noen har erfaring med det?
 
Hva er problemet med den? Er det ikke bare en slange med en ball?

Tror av en eller annen grunn vil funke bedre nå som jeg fikk på en ny og mer solid slange, men hadde jo vært veldig greit å bare senke ned et stålrør
Enklere å desinfisere også
 

Vedlegg

  • IMG_5591.jpeg
    IMG_5591.jpeg
    268,6 KB · Sett: 10
Tror av en eller annen grunn vil funke bedre nå som jeg fikk på en ny og mer solid slange, men hadde jo vært veldig greit å bare senke ned et stålrør
Enklere å desinfisere også
Men da må du tappe fra bunnen, synes det er en fordel å tappe fra toppen for å få klarest mulig øl. Da kan jeg stoppe når ballen nærmer seg grumset på bunnen. Varierer jo hvor mye bunnfall det er i tanken, med et fast rør får du ikke regulert høyden.
 
Orker ikke å lete.

Noen som har en formel for utregning av alkohol når jeg blander bær i surøl?
Du må ha sukkertettheten til frukten du bruker, ofte oppgitt i Brix.

Et eksempel - 25 liter øl hadde en OG på 1,054 og en skal nå tilsette 2 kg bringebær:

- Bringebær har Brix rundt 10 = 1.040 SG

- 2kg bringebær = 1,92 liter (2/1,040)

- Ny kalkulert OG = Kg / Liter = (25*1.054 + 2) / (25 + 1,92) = 28,35/26,92 = 1,053

Så er det bare å måle FG på ferdig øl og regne ut ABV på vanlig vis :)
 
Men siden du spurte etter en formel :)


---------------------( [Liter øl] * [Opprinnelig OG] ) + [Kg frukt]
Kalkulert OG = -------------------------------------------------------
--------------------------[Liter øl] + ( [Kg frukt] / [SG frukt] )


Eksemplet over:


---------------------( [25] * [1,054] ) + [2]
Kalkulert OG = ----------------------------- = 1,053
----------------------[25] + ( [2] / [1.040] )
 
Men siden du spurte etter en formel :)


---------------------( [Liter øl] * [Opprinnelig OG] ) + [Kg frukt]
Kalkulert OG = -------------------------------------------------------
--------------------------[Liter øl] + ( [Kg frukt] / [SG frukt] )


Eksemplet over:


---------------------( [25] * [1,054] ) + [2]
Kalkulert OG = ----------------------------- = 1,053
----------------------[25] + ( [2] / [1.040] )
Hver gang jeg ser sånt, blir jeg bare så j.... misunnelig:(.
 
Noen som har erfaring med å mixe us-05 og s-04?
Tenker på stout. Type Imperial
@Finn Berger , du har litt erfaring med å blande engelsk tørrgjær..?
Kan godt hende - men i så fall har jeg glemt det:).

Men det er neppe noe problem å blande de to der så vidt jeg kan se. Sida den ene er mer nøytral enn den andre, vil vel den som gir mest gjærpreg dominere smaksbildet - men du tenker kanskje på en kombinasjon av attenuative egenskaper og smaksbidrag?
 
Kan godt hende - men i så fall har jeg glemt det:).

Men det er neppe noe problem å blande de to der så vidt jeg kan se. Sida den ene er mer nøytral enn den andre, vil vel den som gir mest gjærpreg dominere smaksbildet - men du tenker kanskje på en kombinasjon av attenuative egenskaper og smaksbidrag?

Kanskje us-05 kan hjelpe når det kommer til karbonering også :rolleyes:
 
Har du aldri problemer med karbonering når du bruker engelsk gjær og de blir stående litt før tapping?
Du har vel også brygga noen sterke øl ?
S-04 legger seg jo som sement i bunn. Er ganske lenge sia jeg flaskekarbonerte, men husker en engelsk porter som tok bra med tid før fikk kullsyre. Kom til slutt, men stod i to måneder i boda før det ble noe fart i det.
 
Tilbake
Topp