Blir ikke det veldig søtt?
Hva er det jeg ser? Er det infeksjon? BE-134 -dag 5 av gjæringen, kan ikke huske at denne gjæren har oppført seg slik tidligere, men mulig det er husken som er problemet.
Vis vedlegget 69874
Ja, blir uansett å la den stå løpet ut. Smakte ikke infiserert nå, men kan jo alltids være noe som utvikler seg over tidSer ok ut mener jeg
Helt normalt.Ja, blir uansett å la den stå løpet ut. Smakte ikke infiserert nå, men kan jo alltids være noe som utvikler seg over tid
Kan du ikke flaske etter å ha karbonert på fat da?Neste spørsmål blir da igjen om denne bør karboneres på fat, eller kan en ta utgangspunkt i at det er nok gjær igjen for flasking som egentlig var planen med denne ølen, hvis jeg feks tilsetter en pakke med gjær.
Tok en ny manuell hydrometerprøve nå istad, 1.006. Så ned fra 1.050 på 72 timer, stått ganske kaldt også. Pitchet på 18c, holdt den der i 2 døgn, så naturlig stigning til 20c. Mulig unødvendig å øke på til typiske "saison-temperaturer" her?Ser ok ut mener jeg
Smaksstoffene dannes tidlig, i løpet av de første 2-3 dagene, så jeg trur ikke du får noe mer nå. Men du sikrer god utgjæring og modning.Tok en ny manuell hydrometerprøve nå istad, 1.006. Så ned fra 1.050 på 72 timer, stått ganske kaldt også. Pitchet på 18c, holdt den der i 2 døgn, så naturlig stigning til 20c. Mulig unødvendig å øke på til typiske "saison-temperaturer" her?
Prøven smakte helt upåklagelig, ingen tegn på infeksjon, men helt klart uferdig.
Jeg er glad i den krydrede, pepperaktige smaken be 134 gir meg, får jeg mer av det hvis jeg nå gradvis kjører denne opp mot 25c før fating neste uke?
Ny rekord i rask utgjæring for meg på denne gjæren, av tidligere erfaring tar det fort 14 dager å få den ned i 85% utgjæring. Ikke gjort noe annerledes her enn vanlig, gjenbruker aldri denne gjæren, så det er 1 pakke på 1,5liter starter og så rett i gjæringskaret etter dekantering. Bryggegudene stod meg kanskje bi denne gangen.
Jeg har veldig hit/miss med de to. Har noen poser Mosaic igjen og skal brygge en smash med den med 1:2:3 ratio.Hva gjør dere når dere har bestilt humle til f.eks en IPA og ikke er superførnøyd med aroma?
Jeg brygga en IPA nå sist med Galaxy og Mosaic 2023. Galaxy'en var litt tam (en humle jeg pleier like veldig godt) mens Mosaic'en var superfresh
Kaster dere da bare humla, eller bruker dere den til no annet eller bare fortsetter dere humleregimet som planlagt?
Min erfaring er at Galaxy er lunefull. Jeg har noen øl hvor den har gitt et veldig astringent øl ved å bruke den på varm side, selv bare i noen få minutter med kok… Men, ved noen få anledninger har den også gitt noen av de beste ølene jeg har brygget - dog kun som aromatilsetningJoda, men det er jo ikke no poeng å pøse på med humle som gir mye vegetalsk og mindre aroma
I hvetfall ikke i en IPA tenker jeg
Noen sier Galaxy f.eks ikke funker så bra som bitterhumle. Det vet jeg ikke selv ikke noe om
Min erfaring er at Galaxy er lunefull. Jeg har noen øl hvor den har gitt et veldig astringent øl ved å bruke den på varm side, selv bare i noen få minutter med kok… Men, ved noen få anledninger har den også gitt noen av de beste ølene jeg har brygget - dog kun som aromatilsetning
På tide med en dårlig en nå da?Jeg har bare god erfaring så langt
Noen som har erfaring med å mixe us-05 og s-04?
Tenker på stout. Type Imperial
@Finn Berger , du har litt erfaring med å blande engelsk tørrgjær..?
De har vel vørterøl på butikken?Brewshop var tomme for dme også så blir ikke no starter ..
De har vel vørterøl på butikken?