Tråden for dumme spørsmål.

Hva er det jeg ser? Er det infeksjon? BE-134 -dag 5 av gjæringen, kan ikke huske at denne gjæren har oppført seg slik tidligere, men mulig det er husken som er problemet.
20241022_2000512.jpg
 
Neste spørsmål blir da igjen om denne bør karboneres på fat, eller kan en ta utgangspunkt i at det er nok gjær igjen for flasking som egentlig var planen med denne ølen, hvis jeg feks tilsetter en pakke med gjær.
Kan du ikke flaske etter å ha karbonert på fat da?
 
Ser ok ut mener jeg
Tok en ny manuell hydrometerprøve nå istad, 1.006. Så ned fra 1.050 på 72 timer, stått ganske kaldt også. Pitchet på 18c, holdt den der i 2 døgn, så naturlig stigning til 20c. Mulig unødvendig å øke på til typiske "saison-temperaturer" her?

Prøven smakte helt upåklagelig, ingen tegn på infeksjon, men helt klart uferdig.

Jeg er glad i den krydrede, pepperaktige smaken be 134 gir meg, får jeg mer av det hvis jeg nå gradvis kjører denne opp mot 25c før fating neste uke?

Ny rekord i rask utgjæring for meg på denne gjæren, av tidligere erfaring tar det fort 14 dager å få den ned i 85% utgjæring. Ikke gjort noe annerledes her enn vanlig, gjenbruker aldri denne gjæren, så det er 1 pakke på 1,5liter starter og så rett i gjæringskaret etter dekantering. Bryggegudene stod meg kanskje bi denne gangen.
 
Tok en ny manuell hydrometerprøve nå istad, 1.006. Så ned fra 1.050 på 72 timer, stått ganske kaldt også. Pitchet på 18c, holdt den der i 2 døgn, så naturlig stigning til 20c. Mulig unødvendig å øke på til typiske "saison-temperaturer" her?

Prøven smakte helt upåklagelig, ingen tegn på infeksjon, men helt klart uferdig.

Jeg er glad i den krydrede, pepperaktige smaken be 134 gir meg, får jeg mer av det hvis jeg nå gradvis kjører denne opp mot 25c før fating neste uke?

Ny rekord i rask utgjæring for meg på denne gjæren, av tidligere erfaring tar det fort 14 dager å få den ned i 85% utgjæring. Ikke gjort noe annerledes her enn vanlig, gjenbruker aldri denne gjæren, så det er 1 pakke på 1,5liter starter og så rett i gjæringskaret etter dekantering. Bryggegudene stod meg kanskje bi denne gangen.
Smaksstoffene dannes tidlig, i løpet av de første 2-3 dagene, så jeg trur ikke du får noe mer nå. Men du sikrer god utgjæring og modning.
 
Hva gjør dere når dere har bestilt humle til f.eks en IPA og ikke er superførnøyd med aroma?
Jeg brygga en IPA nå sist med Galaxy og Mosaic 2023. Galaxy'en var litt tam (en humle jeg pleier like veldig godt) mens Mosaic'en var superfresh
Kaster dere da bare humla, eller bruker dere den til no annet eller bare fortsetter dere humleregimet som planlagt?
 
Joda, men det er jo ikke no poeng å pøse på med humle som gir mye vegetalsk og mindre aroma
I hvetfall ikke i en IPA tenker jeg

Noen sier Galaxy f.eks ikke funker så bra som bitterhumle. Det vet jeg ikke selv ikke noe om
 
Hva gjør dere når dere har bestilt humle til f.eks en IPA og ikke er superførnøyd med aroma?
Jeg brygga en IPA nå sist med Galaxy og Mosaic 2023. Galaxy'en var litt tam (en humle jeg pleier like veldig godt) mens Mosaic'en var superfresh
Kaster dere da bare humla, eller bruker dere den til no annet eller bare fortsetter dere humleregimet som planlagt?
Jeg har veldig hit/miss med de to. Har noen poser Mosaic igjen og skal brygge en smash med den med 1:2:3 ratio.

Sånt skjer av og til, da bokser jeg ølet og gir bort til familie eller en nabo som har hjelpt meg med noe. De er superfornøyd vanligvis siden de ikke har samme grillene i hodet og så og si ingen smaksforventninger.
 
Joda, men det er jo ikke no poeng å pøse på med humle som gir mye vegetalsk og mindre aroma
I hvetfall ikke i en IPA tenker jeg

Noen sier Galaxy f.eks ikke funker så bra som bitterhumle. Det vet jeg ikke selv ikke noe om
Min erfaring er at Galaxy er lunefull. Jeg har noen øl hvor den har gitt et veldig astringent øl ved å bruke den på varm side, selv bare i noen få minutter med kok… Men, ved noen få anledninger har den også gitt noen av de beste ølene jeg har brygget - dog kun som aromatilsetning
 
Min erfaring er at Galaxy er lunefull. Jeg har noen øl hvor den har gitt et veldig astringent øl ved å bruke den på varm side, selv bare i noen få minutter med kok… Men, ved noen få anledninger har den også gitt noen av de beste ølene jeg har brygget - dog kun som aromatilsetning

Jeg har bare god erfaring så langt
 
Noen som har erfaring med å mixe us-05 og s-04?
Tenker på stout. Type Imperial
@Finn Berger , du har litt erfaring med å blande engelsk tørrgjær..?

Nå var de tomme for s-04. Bestilte to pakker us-05 og en pakke wlp002 (var god dato på den)
Noen som har erfaring med å blande de to, eller tørrgjær og ferskgjær generelt ?
Én pakke av hver burde vel holde på 14 liter? (~1.096)

Brewshop var tomme for dme også så blir ikke no starter ..:rolleyes:
 
Sist redigert:
De har vel vørterøl på butikken?

Joda, i værste fall har de det, men egentlig altid vært litt skeptisk til å bruke det. Du må vel også først riste ut CO2 som vil være ugunstig for gjæren -før du blander inn O2. Også har jeg ikke lyst til å blande inn vørterøl i RIS'en min, selv om det ikke er snakk om mye

Har også litt lyst til å prøve blende gjær denne gang
 
Tilbake
Topp