Tråden for dumme spørsmål.

Ser ok ut mener jeg
Tok en ny manuell hydrometerprøve nå istad, 1.006. Så ned fra 1.050 på 72 timer, stått ganske kaldt også. Pitchet på 18c, holdt den der i 2 døgn, så naturlig stigning til 20c. Mulig unødvendig å øke på til typiske "saison-temperaturer" her?

Prøven smakte helt upåklagelig, ingen tegn på infeksjon, men helt klart uferdig.

Jeg er glad i den krydrede, pepperaktige smaken be 134 gir meg, får jeg mer av det hvis jeg nå gradvis kjører denne opp mot 25c før fating neste uke?

Ny rekord i rask utgjæring for meg på denne gjæren, av tidligere erfaring tar det fort 14 dager å få den ned i 85% utgjæring. Ikke gjort noe annerledes her enn vanlig, gjenbruker aldri denne gjæren, så det er 1 pakke på 1,5liter starter og så rett i gjæringskaret etter dekantering. Bryggegudene stod meg kanskje bi denne gangen.
 
Tilbake
Topp