Tja, si det til bøndene som skal produsere maten. Hva som er absurd er at kua er blitt miljøfiende nummer en, rett bak Dodge og Chevrolet. Uten plastforbruket er det rett og slett ikke nok mat til folk i den vestlige verden med mindre folk får økt appetitt for tørrfisk og beef jerky. Selvsagt skal avfall håndteres etter beste evne. Om det da er en vakuumpose, vindturbinvinger, eller en sju-åtte år gammel el-bil så må det tas riktige valg i gjenvinningsprosessen.Alt forbruk har utslipp, ja. Å sammenligne brenning av fossile kilder med mat- og drikkeproduksjon er likevel ganske absurd.
Selvsagt, men når det først er brukt må vi gjøre det beste ut av det.Fornybart er det ikke. All kutt av plastavfall er positivt
Nei, det er foreløpig for vanskelig og dyrt.Jeg regner med de ikke fanger CO2?
Jeg er usikker på om det stemmer. Jeg husker å ha sett et tv-program fra et sorteringsanlegg i Oslo, der ble plast som kunne gjenbrukes sortert ut automatisk og det ble sagt at det som ikke kunne brukes igjen ble sendt til forbrenning. Men jeg vet ikke om det er sånn på andre anlegg.Så vidt jeg vet blir så godt som alt sendt ut(, som ikke havner i naturen og i restavfallet) og deretter sortert i Tyskland.
Forskjell på emballasje og plastprodukter. Gjæringsbøttene våre blir nok brent, mens vakuumposene blir gjenvunnet.Selvsagt, men når det først er brukt må vi gjøre det beste ut av det.
Nei, det er foreløpig for vanskelig og dyrt.
Jeg er usikker på om det stemmer. Jeg husker å ha sett et tv-program fra et sorteringsanlegg i Oslo, der ble plast som kunne gjenbrukes sortert ut automatisk og det ble sagt at det som ikke kunne brukes igjen ble sendt til forbrenning. Men jeg vet ikke om det er sånn på andre anlegg.
Det er et anlegg på Romerike(der forbrukere leverer plast i restavfall) som sorterer ut plast fra restavfallet.Jeg er usikker på om det stemmer. Jeg husker å ha sett et tv-program fra et sorteringsanlegg i Oslo, der ble plast som kunne gjenbrukes sortert ut automatisk og det ble sagt at det som ikke kunne brukes igjen ble sendt til forbrenning. Men jeg vet ikke om det er sånn på andre anlegg.
Nesten alt. 2,1% gjenvinnes i Norge.Det er et anlegg på Romerike(der forbrukere leverer plast i restavfall) som sorterer ut plast fra restavfallet.
Men ingenting gjenvinnes her i landet, for alt sendes ut.
Det er uansett lite.Nesten alt. 2,1% gjenvinnes i Norge.
Her ender norsk husholdningsplast
Husholdningsplasten i Grønt Punkt Norge-systemet blir sendt til finsortering ved tre anlegg i Tyskland:
Etter sortering blir det sendt videre til materialgjenvinning ved ulike gjenvinningsanlegg. I 2021 ble den materialgjenvunnet til nye produkter i disse landene:
- Hubert Eing Kunststoffverwertung GmbH i Gesher
- Umweltsdienste Kedenburg GmbH i Beckum
- Vogt Plastic GmbH i Premnitz
Tyskland 61,7%, Litauen 22,1%, Nederland 4,7%, Norge 2,1%, Belgia 1,5%, Estland, 1,1%, Latvia 1,1%, Polen 1%, Spania 0,7%, Storbritannia 0,3%, Østerrike 0,2%, Danmark 0,1%, Finland 0,1%.
Jeg bruker en pose til hvert brygg. Med andre ord, noen poser har 20 gram i hver(overgjæret) og noen poser har 40 gram(undergjæret).Det høres billigere og mer miljøvennlig ut.
Bruker du én, eller fordeler du i flere/ mange?
Infeksjoner har vi alle, det er ikke sterilisering vi driver med i denne hobbyen. Det du gjør er nok mer enn godt nok så lenge den oppbevares riktig og brukes innen rimelig tid. Den mengden med bakterier og sporer som kommer oppi karene under overføring er nok langt høyere enn den lille mengden som sitter på gjæra du henter ut av pakken.Gjør det litt på gamlemåten, teiper 500 grams pakka med papirteip etter hver gangs bruk, aldri hatt infeksjon i bryggeriet (over 200 brygg a 50l) og sjekker noen ganger gjæren opp mot enkeltpakker (11gr) på slutten av 500 grams pakka, ingen merkbare forskjeller ennå.
Forutsetningen er utøve godt renhold og desinfeksjongevinst, lite avfall.
Du drikker fort, eller? En del villgjær trives i øl og jobber sakte.Det er en numbers game og så lenge du har frisk og nok gjær har ikke bakterier, sporer eller uønsket gjær stammer sjans å ødelegge et brygg.
Da vil jeg si du er et uhell unna å kjenne smaken av infeksjon. Selv fikk jeg noen greier inn i bryggeriet med noe honning (tror jeg) som ødela alt etter en stund. Alt virka fint i starten, men gitt noe tid ødela det alt ølet.
Uhell kan skje, men nå er det over 7 år siden jeg begynte å brygge og jeg har aldri opplevd infeksjon. Jeg har slitt med pH og bitterhet, gjær helse og mengde, men aldri villgjær..Da vil jeg si du er et uhell unna å kjenne smaken av infeksjon. Selv fikk jeg noen greier inn i bryggeriet med noe honning (tror jeg) som ødela alt etter en stund. Alt virka fint i starten, men gitt noe tid ødela det alt ølet.
Da vil jeg si du er et uhell unna å kjenne smaken av infeksjon. Selv fikk jeg noen greier inn i bryggeriet med noe honning (tror jeg)
Endte opp med å kassere absolutt alt av plast på kald side. Klarte ikke å få det ut av bryggeriet.Det der har jeg også merka meg. Hjelper sikkert ikke at jeg fikk honningen av en bekjent (på pasteuriseringa mener jeg)
Nå har jeg satt mjød på noe av det
Endte opp med å kassere absolutt alt av plast på kald side. Klarte ikke å få det ut av bryggeriet.
Ja. Forholdet mellom meskevann og skyllevann er dynamisk. Ytterpunktene er 0 skyllevann og ‘Max’ skyllevann. Ph +++ vil endre seg noe, men lite…Når man kjøpt større brygger, men ikke har vannvarmer som tar mer enn 18l vann;
Kan man øke meskevann med 6 liter her?
Vis vedlegget 71311