78,5 nå sist.Hva er meskeeffektiviteten din?
Det renner jo tydelig hørbart mer gjennom mesken når jeg rører, og det har jeg tatt som et godt tegn. For tidligere slet jeg med å få nok væske til kok, og jeg har innbilt meg at det har hatt noe å si for utbyttet, i og med brygghuseffektiviteten gikk opp (med 8-10%). Det siste henger nok også sammen med mer røring underveis i meskingen.Effektivt for utbytte? Er mye større sjans for kanalisering i mesken når du rører, og nei, det er ikke noe problem om vørteren under maltrøret koker under skylling.
Da har du jo en grei effektivitet i alle fall. Ja det renner mer og fortere fordi vannet finner en raskere vei FORBI kornet og ut av maltrøret.78,5 nå sist.
Det renner jo tydelig hørbart mer gjennom mesken når jeg rører, og det har jeg tatt som et godt tegn. For tidligere slet jeg med å få nok væske til kok, og jeg har innbilt meg at det har hatt noe å si for utbyttet, i og med brygghuseffektiviteten gikk opp (med 8-10%). Det siste henger nok også sammen med mer røring underveis i meskingen.
Brygghuseffektivitet handler mest om svinnet i kjelen, slanger, filter og evt motstrømskjøler.78,5 nå sist.
Det renner jo tydelig hørbart mer gjennom mesken når jeg rører, og det har jeg tatt som et godt tegn. For tidligere slet jeg med å få nok væske til kok, og jeg har innbilt meg at det har hatt noe å si for utbyttet, i og med brygghuseffektiviteten gikk opp (med 8-10%). Det siste henger nok også sammen med mer røring underveis i meskingen.
Din. Å røre under syklinga hjelper klart på utbyttet her hos meg, ihvertfall.
Må ha lest for mange innlegg om ribbeinsbrudd i det siste. Skyllinga, selvsagt.utbytte av syklinga?
Merkelige bryggeteknikker folk har....Din. Å røre under syklinga hjelper klart på utbyttet her hos meg, ihvertfall.
Sjukt bra presiseringFORBI
Jeg heller sakte fra litersmål, og fordeler så jevnt over hele rista som jeg kan. Jeg har ikke satt opp noe avansert sprinkelspredersystem.så er det noe vesentlig galt med hvordan man skyller uten å røre(i en kompaktbrygger og kontinuerlig skylling).
Det jeg mente er at når meskevann og skyllevann er fulgt ift BFs kalkulering, så har jeg for lite vørter til kok. Da tilsetter jeg jo mer vann, men følelsen er jo at noe ikke er helt riktig.Å få for lite væske til kok er sært, man vet hvor mye man skal ha med til kok og dermed skyller man til den mengden er oppnådd.
Har fått overraskende mye respons på dette, og det er jo trygt og godt for gode valg og brygg.3 valg da, kjøp større skyllevannsvarmer, tynnere mesk eller bruk kaldt vann, pick your poison.
Jau, utsyrprofilen er en ting, men alt avhengig av romtemperatur og fuktighet så vil fordamping endre seg, korn kan ha forskjellige størrelse og evne til å holde vann, det går aldri å treffe 100%.Sjukt bra presisering
Jeg heller sakte fra litersmål, og fordeler så jevnt over hele rista som jeg kan. Jeg har ikke satt opp noe avansert sprinkelspredersystem.
Det jeg mente er at når meskevann og skyllevann er fulgt ift BFs kalkulering, så har jeg for lite vørter til kok. Da tilsetter jeg jo mer vann, men følelsen er jo at noe ikke er helt riktig.
Kan jo hende selve utstyrsprofilen trenger en justering, men treffer stort sett OG.
Har fått overraskende mye respons på dette, og det er jo trygt og godt for gode valg og brygg.
Ta bedre bilder, mest sannsynlig er det gjær.Jeg har gjæret en Nøgne Ø ClassicPremium Lager i tre uker og tre døgn og ser noen hvite flekker på skummet på toppen. Kan dette være mugg eller er det normalt? Kan jeg evt dusje med StarSan?
Jeg gjetter på at det er gjær. Om det ikke skulle være det, er det uansett ikke noe du kan gjøre med det.