Tråden for dumme spørsmål.

Kan bekrefte at Oxyturbo Minor har 1/8” BSPT gjenger. Jeg bruker flytende gjengetetning på disse for å få det 100% gasstett. Det får en tak i på Biltema, Loctite har også men IKKE bruk gjengelåsing!
 
Nice. CO2-regulatoren min har en nippel bare, så jeg har hatt lyst til å oppgradere til denne. Viste seg ganske tøff å få løs, så da venter jeg til jeg har den i hus :)
 
Kan bekrefte at Oxyturbo Minor har 1/8” BSPT gjenger. Jeg bruker flytende gjengetetning på disse for å få det 100% gasstett. Det får en tak i på Biltema, Loctite har også men IKKE bruk gjengelåsing!
Mener du denne?
Er litt redd for denne når det står: "It is not recommended for oxygen rich systems under pressure."
 

Vedlegg

  • Screenshot_20250401_153601_Chrome.jpg
    Screenshot_20250401_153601_Chrome.jpg
    70,2 KB · Sett: 12
Gir denne gjæringsprofilen mening? Har aldri sett lignende...
Det er en Maerzen.


Vis vedlegget 71964
Ja, det ser ut som et ganske vanlig gjæringsforløp etter "hurtiggjæringsmetoden", selv om jeg nok ville holdt den på 19 grader i noen dager til.

Når jeg gjærer pils, lar jeg den ofte stige fritt fra 10-12 grader til 16-18 grader når jeg ser stormgjæringen avtar. Det er viktigst å gjære med temperaturkontroll tidlig i gjæringsforløpet.
 
Sist redigert:
Spørsmål:
Er det noen som har erfaring med å tilsette salt for å få litt saltsmak i det ferdige ølet?
Ja, når du brygger gose (gammel tysk øltype) er salt en del av smaksbildet du etterstreber.

Martin Brungard sier at du trenger 2,5 gr/4 liter(gallon) bryggevann for å få en merkbar effekt. (https://www.homebrewtalk.com/threads/gose-how-much-salt.403814/) Jeg har brukt 7 gr til et brygg på 16 liter etter nedkjøling. Det ga ingen merkbar effekt. (Men ølet blei godt:).) Volumet bryggevann var 23 lliter, og 7 gr blir da ca. halvparten av den mengden Brungard oppgir.

Sjekk oppskrifter på gose for å få et begrep om hvor landet ligger. Den mengden jeg brukte, var i alle fall ikke nok til å prege ølet.
 
Det blir jo fort veldig høye Cl og Na verdier hvis du skal bruke noe som "setter smak" (1 g/L?),
men det er kanskje meningen ..
 
Det blir jo fort veldig høye Cl og Na verdier hvis du skal bruke noe som "setter smak" (1 g/L?),
men det er kanskje meningen ..
Ja. I andre øl (enn gose) vil jo merkbar saltsmak være en klar usmak. (Kommer i alle fall ikke på andre i farten.)
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp