Vet av erfaring at det er en enorm forskjell på ny og gammel gjær. Men det med manglende plupping i en gjærlås er ikke et 100 % sikkert tegn på at det ikke skjer noe i vørteren. For det første kan stormgjæringen i en starter være over på noen få timer - og kanskje akkurat mens du sov? Særlig med så høy temperatur i en såpass svak starter som du har laget. (2,5 liter og noe over 200 gram flytende ekstract = OG godt under 1030)
For det andre kan dette være en gjærtype som gjærer svært sakte (iallefall er Whitelabs sin oktoberfest det). Når pakken blåste seg opp såpass raskt tyder det iallefall på at det var liv i gjæren, og jeg ville nok målt starteren for å se om den er ferdig utgjæret. Om den er nede under 1010, er den nok ferdig, og du kan sette den kaldt for å felle ut gjæren. Den opprinnelig gjærmengden er ikke mer enn et par teskjeer, så om du har mer i kolben så har den formert seg og skulle være godt i stand til å "gjære" jobben sin.
(Dette betyr ikke at du ikke skal kontakte Petit for å få ny gjær - bare at om du venter på å brygge så KAN det hende at du har gjær allerede...)