Vienna red

Jeg har på ny kjøpt et par "ølsett" fra Stana i gjen. Det ene er et Bavaran lager og det andre er et Vienna red. Denne gangen sente Stana med lagergjær til begge. Sist brukte jeg overgjær til viennaen noe som ga et meget bra resultat. Derfor er jeg i tvil om jeg skal bruke lagergjær til viennaen denne gang? Så hva mener dere andre her? Det står i nettbutikken hans.
Weyermann maltekstrakt 4 kg for red ale beer og amber beer
 
Vel, Wiener øl er i utgangspunkt undergjæret, så hvis du har mulighet til undergjæring (sånn temperaturmessig) så ville jeg absolutt brukt anledningen! :)
 
Ok. På gulvet inne i stua er det mulighet for lager gjæring. Gammelt gulvkaldt hus. Det blir ikke den mest stabile tempen men jeg har prøvd før med ganske bra resultat. Takker Ed :)
 
Du kunne også prøvd WLP029 German Ale/ Kölsch Yeast

Etter min erfaring gir denne lager-karakteristikk ved gjæring på rundt 18 grader, men den liker visstnok ikke for lav temperatur.
 
Takker for svar Erlendso og Gahr. Men nå blir det brygging i morgen så jeg kommer til å bruke den tørrgjæren som fulgte med.
 
Tilbake
Topp