Weyermann Oak Smoked Wheat malt

Weyermann Oak Smoked Wheat malt Er det noen som vet ca hvor kraftig røykaroma denne malten gir? Jeg kjøpte 5 kg i et lyst øyeblikk, og tenkte å bruke den i en Saison som er på trappene. Jeg syns malten har en nydelig men ganske forsiktig røyksmak, så jeg legger opp til ca 40% av denne i gristen. Mulig det blir stjørdals maltøl av dette, og det er ikke meningen. Så derfor spør jeg her om noen har erfaringer.
 
Jeg brygget en Grätzer på 100% av denne og syntes ikke den ble voldsomt røyket, men til en saison ville jeg vel holdt meg til en 10-20%

God brygging.
 
Jeg brukte ca 20% (+50% vanlig weyermann røykmalt) i et øl, og det ble veldig godt hvertfall! Ingen overdreven røyksmak, men akkurat passe.
 
Takker for innspill, brygger i morgen med rundt 30%, og Fuggles som bitterhumle. Ingen aromahumle, vet ikke hvor godt det blir sammen med røykaroma.
 
Tilbake
Topp