Finn Berger
Moderator
Golden ale på 550, satt 5.april, gått ned fra 1.072 til 1.006 nå. Og den klukker gudhjelpemeg rolig og snilt med jevne mellomrom fremdeles. Snart 3 uker, og det ser ut til at gjæringa ikke er avsluttet. Det skjer vel ikke så mye mer med FG, men jeg tør ikke flaske, heller, så lenge det klukker. Og det er neppe bare opplagret CO2 som unnslipper; det produseres åpenbart stadig ny.
Ølet er ganske klart og fint, og smaker over all forventning. (Forventningen var at vel måtte bli litt fusel, i det minste, men det ser ikke sånn ut!)
Jeg satte ikke til sukkerdelen av oppskrifta før etter at det meste av gjæringa var unnagjort - og tenkte at det sukkeret blir vel fort spist opp. Men neida; 550 tar små biter!
Normalt? Jeg er ikke engstelig, siden ølet er godt. Og jeg har fått råd om ikke å avslutte for tidlig med belgiske øl. Men jeg blir litt utålmodig. Skal den stå til utpå sommeren?
Ølet er ganske klart og fint, og smaker over all forventning. (Forventningen var at vel måtte bli litt fusel, i det minste, men det ser ikke sånn ut!)
Jeg satte ikke til sukkerdelen av oppskrifta før etter at det meste av gjæringa var unnagjort - og tenkte at det sukkeret blir vel fort spist opp. Men neida; 550 tar små biter!
Normalt? Jeg er ikke engstelig, siden ølet er godt. Og jeg har fått råd om ikke å avslutte for tidlig med belgiske øl. Men jeg blir litt utålmodig. Skal den stå til utpå sommeren?