Ser det for meg.Når jeg kjøpte mine gjæringsskap så tok jeg med meg ei 30liters gjæringsbøtte i butikken. Skal se du får hjelp fort når du begynner å dra ut hyller å stappe ting inni skapene deres. #nokølapp
Oh yes, både vanlig og duplex...Ser det for meg.Hadde du med gjærlås?

Da hadde du vel muggsporer i kjøleskapet fra før. Vanskelig å unngå. Brenning ikke nødvendig, men bildet var kult.Ølsølet ble liggende på glasshylla, hvor mugg velvillig slo seg ned.
Hva er faren for at muggsporer kan finne veien inn i framtidige øl og ødelegge det? Etter en innvendig vask, så klart.
En Kinnflaske som lå til karbonering i kjøleskapet over jula ble overkarbonert og det ble presset øl ut gjennom korken (lengre historie om hvorfor akkurat den ble overkarbonert, ikke relevant nå). Ølsølet ble liggende på glasshylla, hvor mugg velvillig slo seg ned. Har tatt ut hylla og vasket den og flaskene som lå der.
Hva med resten av kjøleskapet? Gjærer også i dette skapet. Hva er faren for at muggsporer kan finne veien inn i framtidige øl og ødelegge det? Etter en innvendig vask, så klart. Kill it with fire? Mest interessert i å beholde kjøleskapet, naturligvis.
![]()
Du får vel plass til en minimesk med omtrent 2 kg i en 8-literskjele. For en del øltyper kan du strekke det til 20 liter. Foreslår at du koker vørteren fra minimesken med all humla i den ene kjelen og bare ekstraktet i den andre. Bruk en bryggekalkulator for å beregne bitterhet, med 20 liter som totalvolum, 6 liter (eller hvor mye du tør å koke) som kokevolum, og bare det maltet du har i gryta.Hvor stor gryte trenger man for å lage "partial mash" tenker nå til ca 20 liter ferdig øl. Har ikke mulighet til Biab, det hadde vært noe det, men ser at det er potensiale i denne type brygging. Så en oppskrift som anbefalte 15 liters kjele... Går det an å dele opp hele oppskriften i 2 kjeler? Ala 2 på 8 liter, og hva skjer i så fall i forhold til humlen? Deles den og opp i 50/50? Mange spørsmål som vanlig, setter utrolig pris på svar.
Takk for svar. Godt å vite at det kan gå . Er helt bitt av bryggebasillen!Du får vel plass til en minimesk med omtrent 2 kg i en 8-literskjele. For en del øltyper kan du strekke det til 20 liter. Foreslår at du koker vørteren fra minimesken med all humla i den ene kjelen og bare ekstraktet i den andre. Bruk en bryggekalkulator for å beregne bitterhet, med 20 liter som totalvolum, 6 liter (eller hvor mye du tør å koke) som kokevolum, og bare det maltet du har i gryta.
Også kan du sette en 36-litersgryte på ønskelista.![]()
Hehe.Samboeren er lei av å høre om øl
Fant dette med litt googling:Hei brygget en IPA idag på netthandel bryggeren min. Etter 45 min koking kom det opp e-3 i skjermen, den slo seg av og temperaturen sank. Fikk den på igjen og med en gang det kokte igjen skjedde det igjen. Holdt på sånn flere ganger hadde i kjøler og siste humlepose mens den gikk opp og ned i temperatur.
Noen som vet kvifor den erroren kom? Og er det håp for den IPAen?
Tusen takkFant dette med litt googling:
https://forum.norbrygg.no/threads/bbautomatic-30.33388/page-2
For å dekantere er det etter mitt skjønn alltid best å kjøle. Uansett om det er lager- eller alegjær [emoji1417]Har høstet min første gjær og har begynt vaskingen av den etter en fortreffelig youtube video av gustavfoseid. Men gjæren jeg har vasket er en SAFLAGER W-34/70, det er jo en lagergjær, og akkurat nå har jeg den i romtemperatur da jeg skal dekantere den i morgen tidlig når den har skilt seg. Er det helt feil for en lagergjær? Bør jeg slenge den i et kjøleskap?